Tv- og Medietilrettelæggelse

Andres historie
din fortælling

 

Vil du arbejde med og møde virkelige mennesker med vigtige, vedkommende historier? Vil du være den, der fortæller historierne videre? 

På TVM er det dig, der filmer og laver lyd - du styrer processen fra til klipperum. Som Tv- og medietilrettelægger er det dig, der stykker indholdet i fortællinger sammen uanset om du udkommer på TV, streaming, SoMe, Apps, websites … eller andre, nye, endnu ukendte medieplatforme? 

Som Tv- og medietilrettelægger tager du ansvar for alle dele af processen. Og du lærer at producere til mange forskellige typer af platforme og aftagere og mange forskellige typer af visuelt indhold. Det kan være kommunikationsprodukter for organisationer og virksomheder, public service-programmer til DR og TV2, informationskampagner for velgørende organisationer eller ministerier eller underholdningsprogrammer til kommercielle Tv-stationer. 

Du forstår dit publikum

På Tv- og Medietilrettelæggelse lærer du at forstå den nyeste medieudvikling, du bliver trænet i at tænke kreativt og udvikle ideer til nye mediekoncepter, og du øver dig i at møde og forstå dine modtagere. Du får journalistiske færdigheder indenfor research, vinkling og interviewteknik, og du lærer at styre kamera, lyd og redigeringsprogrammer.

Studieordning for Tv- og Medietilrettelæggelse (PDF)

 

Information

Varighed: 3,5 år
Studiested: København
Praktik: 12 måneder
Adgangskrav: Gymnasial uddannelse eller tilsvarende, samt Engelsk B, som er bestået med et vægtet gennemsnit på minimum 3,0
Ansøgningsfrist: 15. marts
Optagelsesprøve: Ja
Studiestart: 27. august 2020
Antal optagne pr. år: 38
Henriette Linneberg

Spørgsmål?

Henriette Linneberg
26 80 40 10 / hel@dmjx.dk

Find din historie i virkeligheden

I forløbet Immersive Documentary på 3. semester lød kravet til de studerende, at de skulle skildre en hovedkarakter, mindst en sidekarakter, der skulle være mindst to location-scener, soundbites og cleansound.

På TVM er man hele tiden i kontakt og opsøgende i forhold til medvirkende – kontakten til andre mennesker og deres væsentlige og relevante historier er det drivende på uddannelsen

Mette Sejsbo, lektor og praktikvejleder på TVM

Tæt på medvirkende
Mattis Huus Heurlin

24-årige TVM’er Benjamin Fischermann har gennem hele sin studietid haft en personlig dokumentar som rettesnor for sin uddannelse. Med et kamera i hånden har han jagtet sandheden bag en gammel familiestrid og har kompromisløst insisteret på sin egen vej – selv når den bød på manglende praktikplads, orlov og tvivl.Læs om projektet her

 

I løbet at sin praktik på Politiken på 8. semester producerede Benny Kjølhede en video til webdokken ”Jeg ryster”.  Filmen følger en kvinde, der skal opereres i hjernen for den rystesyge, om hun lider af. Benny Kjølhede fulgte og filmede hele forløbet, og det vandt han en pris for ved Årets Pressefoto 2019 i kategorien TV/Web  Åben Klasse.

Vi aflæser behov og løser opgaver

Alt hvad vi producerer på TVM er forankret i et behov hos modtager og aftager. Som for eksempel på 3. semesterforløbet Corporate Communication, hvor de studerende bliver bedt at om at løse en kommunikationsopgave, der stilles af en virksomhed eller en organisation.

Hvor får du job?

Som uddannet Tv og Medietilrettelægger kommer du typisk til at arbejde for Tv-produktionsselskaber, kommunikationsbureauer, Tv-stationer, kommunikationsafdelinger i virksomheder eller organisationer. Som fastansat eller freelance. Måske er du en netværkstype og vælger at starte din egen virksomhed, alene eller sammen med andre kreative fagfolk.