Tv- og Medietilrettelæggelse

Andres historie
din fortælling

 

Vil du arbejde med og møde virkelige mennesker med vigtige, vedkommende historier? Vil du være den, der fortæller historierne videre? 

På TVM er det dig, der tilrettelægger, filmer og laver lyd. Du styrer hele processen fra idé til klipperum. Som tv- og medietilrettelægger er det dig, der stykker indholdet i dine fortællinger sammen, uanset om du udkommer på tv, streaming, SoMe, apps, websites eller andre endnu ukendte medieplatforme.

Som tv- og medietilrettelægger tager du ansvar for alle dele af processen. Du lærer at producere til mange forskellige platforme, og du lærer at skabe mange forskellige typer af visuelt indhold for et hav af forskellige afsendere. Det kan f.eks. være kommunikationsprodukter for organisationer og virksomheder, fakta- og livsstilsprogrammer til DR og TV2's kanaler, kampagner for NGO'er eller ministerier eller underholdningsprogrammer til kommercielle tv-stationer og meget mere.

Du forstår dit publikum

På Tv- og Medietilrettelæggelse lærer du at forstå den nyeste medieudvikling, du bliver trænet i at tænke kreativt og udvikle idéer til nye mediekoncepter, og du øver dig i at møde og forstå dine modtagere. Du får journalistiske færdigheder inden for research, vinkling og interviewteknik, og du lærer at styre kamera, lyd og redigeringsprogrammer.

Studieordning for Tv- og Medietilrettelæggelse (PDF)

Information

Varighed: 3,5 år
Studiested: København
Praktik: 12 måneder
Adgangskrav: Gymnasial uddannelse eller tilsvarende samt Engelsk B
Ansøgningsfrist: 15. marts
Optagelsesprøve: Ja
Studiestart: September
Antal optagne pr. år: 37
Henriette Linneberg

Spørgsmål?

Henriette Linneberg
26 80 40 10 / hel@dmjx.dk

På TVM er man hele tiden i kontakt og opsøgende i forhold til medvirkende. Kontakten til andre mennesker og deres væsentlige og relevante historier er det drivende på uddannelsen.

Mette Sejsbo, lektor og praktikvejleder på TVM

Find din historie i virkeligheden

På forløbet Documentary Production på 3. semester lød kravet til de studerende, at de skulle skildre en hovedkarakter, mindst én sidekarakter og mindst to locations, og der skulle fortælles i scener.

Tæt på medvirkende
Mattis Huus Heurlin

24-årige TVM’er Benjamin Fischermann har gennem hele sin studietid haft en personlig dokumentar som rettesnor for sin uddannelse. Med et kamera i hånden har han jagtet sandheden bag en gammel familiestrid og har kompromisløst insisteret på sin egen vej – selv når den bød på manglende praktikplads, orlov og tvivl. Læs om projektet her

 

I løbet at sin praktik på Politiken på 8. semester producerede Benny Kjølhede en video til webdokken ”Jeg ryster”.  Filmen følger en kvinde, der skal opereres i hjernen for den rystesyge, som hun lider af. Benny Kjølhede fulgte og filmede hele forløbet, og det vandt han en pris for ved Årets Pressefoto 2019 i kategorien TV/Web Åben Klasse.

 

Tobias Juhl Nielsen har aldrig helt kunnet komme ind på livet af sin far. Derfor valgte han at bruge sit bachelorprojekt på Tv- og Medietilrettelæggelse som anledning til at lære sin far bedre at kende. Han skulle ikke særlig langt ned under overfladen, før han fandt en følsom mand. Læs om projektet her

Vi aflæser behov og formidler budskaber

En stor del af det, vi producerer på TVM, er forankret i et behov hos afsender og modtager.

Som for eksempel på 3. semesterforløbet Corporate Communication, hvor de studerende skal løse en kommunikationsopgave, der stilles af en virksomhed eller en organisation.

Hvor kan du få job?

Som uddannet tv- og medietilrettelægger kommer du typisk til at arbejde for tv-produktionsselskaber, kommunikationsbureauer, tv-stationer og kommunikationsafdelinger i virksomheder eller organisationer, enten som fastansat eller freelance. Måske er du en netværkstype og vælger at starte din egen virksomhed alene eller sammen med andre kreative fagfolk.