Kursus Diplom Fagjournalist

Fagjournalist

Fagjournalist

Introduktion

Informationsmøder

Vil du høre mere om uddannelsen og møde undervisere og tidligere studerende, er du meget velkommen til vores informationsmøder:

København, den 7. marts klokken 17.30-18.45 (-> Google maps)
Online: den 8. april klokken 20.00–21.00

TILMELD DIG HER

Hvis du ønsker at få tilsendt en kalender for 2024-2026-holdet som starter den 22. august 2024, så send en e-mail til mlb@dmjx.dk

Bliv fagjournalist på 2 år

Lær at formidle din faglige viden journalistisk. På Fagjournalistuddannelsen får du et sikkert greb om grundlæggende journalistiske redskaber, teorier og metoder.

Din faglige viden er ikke almen viden for andre. Men det kan den blive. På uddannelsen til fagjournalist lærer du at kombinere din faglighed med journalistisk formidling. Du vil både komme til at arbejde med emner, der ligger inden for og uden for din egen faglighed.

Fagjournaliststuderende har meget forskellige baggrunde. Vores studerende er for eksempel biologer, lærere, skuespillere, politibetjente, jurister, økonomer, læger, pædagoger, lærere, socialrådgivere og alt mulig andet.

Uddannelsen som fagjournalist er en 2-årig diplomuddannelse på deltid. Uddannelsen udbydes én gang årligt med studiestart i slutningen af august.

Hvis du vil se optagelsen af vores online-informationsmøde fra april 2023, så send en mail til Merete Breilev på mlb@dmjx.dk

Der vil blive afholdt informationsmøde i foråret 2024.

Information

Varighed: 2 år (på deltid)
ECTS point: 60
Studiested: Primært København (enkelte moduler i Aarhus)
Merete Ladefoged Breilev

Spørgsmål?

Merete Ladefoged Breilev
24 98 14 63 / efteruddannelse@dmjx.dk

På uddannelsen lærer du at:

  • håndtere den journalistiske arbejdsproces – bl.a. at idéudvikle, researche, vinkle, interviewe og formidle til forskellige målgrupper
  • producere journalistik til forskellige medieplatforme
  • formidle bedre – og spotte dårlig formidling
  • inddrage og forstå mediebrugerne og deres behov
  • forstå relevant mediejura

Hvad laver fagjournalister?

Fagjournalister bruger uddannelsen til mange forskellige formål. Tidligere studerende arbejder blandt andet

  • som journalister
  • som freelancere
  • som kommunikationsmedarbejdere
  • med nye formidlingsopgaver på deres arbejdsplads

Det kan være en god investering for din arbejdsplads. Du får nye kompetencer, som sætter dig i stand til at løse nye opgaver og udvikle nye forretningsområder. Du kan desuden blive medlem af Dansk Journalistforbund og få et pressekort.

Hvor og hvordan foregår undervisningen?

Den fysiske undervisning foregår på seminarer cirka en gang om måneden. Seminarerne varer to eller tre hele dage og strækker sig som regel ind over en weekend, så der er undervisning en lørdag eller en søndag. Desuden er der løbende opgaver mellem seminarerne.

Undervisningen består blandt andet af oplæg, øvelser og diskussioner og gruppearbejde. Feedback, coaching og aktiv deltagelse har en høj prioritet.

Størstedelen af undervisningen foregår i København, men der er 3-4 seminarer i Århus. Du skal selv sørge for overnatning og forplejning.

Testemonial

Det er en gammel drøm at blive journalist. Jeg har droppet mit gamle fag og arbejder nu som freelancer.

Mette Oscar Pedersen, Fagjournalist og socialrådgiver