Kommunikationsuddannelsen

Kommunikation

Ordet fanger...

… det gælder det skrevne, det talte, det usagte, det visuelle. Alt kommunikerer, og du kan kommunikere til gavn for afsender, modtager og den verden, vi ønsker at forbedre med relevant kommunikation. 

Kommunikationsuddannelsen gør dig kvalificeret til at arbejde professionelt med strategisk kommunikation og lærer dig at udføre kommunikationsopgaver i praksis.

Kort og godt: Du lærer at udtænke og planlægge en virksomheds eller en organisations kommunikation. Og på DMJX er der ikke langt fra tanke til handling.

Vi fordyber os i håndværket! Du skal producere tekster og (visuelt) indhold, der skaber sammenhæng mellem research, strategi, idé og det budskab, som en målgruppe møder.

Studieordning for Kommunikationsuddannelsen (PDF)

Vi kommer i praktik allerede på 3. semester og igen senere på uddannelsen. Det er fantastisk og giver en masse hands on-erfaring

Laura Hjøllund Hansen, Kommunikation 2017-2020

Information

Varighed: 3 år og 6 måneder
Studiested: Aarhus eller København
Praktik: 12 måneder
Adgangskrav: Gymnasial uddannelse og B-niveau i engelsk samt matematik eller virksomhedsøkonomi.
Ansøgningsfrist: Kvote 2: 15. marts kl. 12.00 - Kvote 1: 5. juli kl. 12.00 - Søg via optagelse.dk
Optagelsesprøve: Nej
Studiestart: September og februar
Antal optagne pr. år: I København 53 og i Aarhus 52
Henriette Bettina Hansen

Spørgsmål?

Henriette Hansen
51 15 56 47 / hh@dmjx.dk

Kommunikationsuddannelsen byder nye studerende velkommen

 

Hvad kan du bruge det til?

Du uddanner dig til at løse udfordringer og skabe muligheder med kommunikation. Det kan være bedre intern kommunikation i en virksomhed, engagerende content på SoMe, landsdækkende kampagner osv. i den dur (ikke mol). Vores studerende arbejder bl.a. for…

Din titel bliver typisk: Kommunikationsrådgiver, PR- og presseansvarlig, Tekstforfatter, SoMe Manager, Content Manager, Projektleder, Freelancer eller Journalist, og flere har startet egen virksomhed.

Nok om os. Hvad med dig?

Vores studerende er meget forskellige, men de skal brænde for noget for at brænde igennem. Det er afgørende: Kommunikation, som ingen læser, hører eller ser, er værdiløs.

Vores studerende er nysgerrige og ønsker at skabe kommunikation, der er til gavn for mennesker og samfund. Du er sikkert også nysgerrig og går snart i gang med at undersøge, hvad der sker i kommunikationsbranchen. Du kan starte på www.kommunikationsforum.dk, www.journalisten.dk og www.bureaubiz.dk. Det er helt ok, hvis du ikke ved, hvad du vil med uddannelsen, før du starter. De fleste finder ud af, hvor det brænder undervejs.

 
 

Kommunikationsuddannelsen på DMJX har helliget hele 5. semester - som er uddannelsens internationale semester - til værktøjer og viden inden for grøn omstilling, samfundsansvar og bæredygtighed. Mød fire studerende fra det første hold.

Det arbejder vi også med...

På Kommunikation arbejder vi med opgaver, hvor de traditionelle journalistiske værktøjer kommer i spil. Den skarpe observation, blikket for detaljen og evnen til at skildre et miljø. Vi udfordrer også de studerende med tungt og tørt stof, som de skal formidle til en målgruppe. Her er opgaven at skabe kommunikation, som en målgruppe gider at bruge sin tid på, og som overrasker eller udfordrer.