Privatlivspolitik

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) passer på dine personoplysninger, når vi behandler oplysninger om dig.

Behandlingen af dine personoplysninger ved DMJX bestemmes bl.a. af databeskyttelsesforordningen (GDPR) og den danske databeskyttelseslov.

Nedenfor kan du læse, hvordan vi behandler dine oplysninger, samt hvilke rettigheder du har.

Hvad er en personoplysning?

En personoplysning er enhver form for information som direkte eller indirekte kan henføres til en person. Dette kan f.eks. være oplysninger som navn, adresse, studienummer eller et CPR-nummer.

Behandling af personoplysninger er alle former for håndtering af personoplysninger. Typiske behandlingsformer omfatter: indsamling, registrering, opbevaring, videregivelse og sletning m.v.

DMJX er dataansvarlig for dine personoplysninger

Det betyder, at det er DMJXs ansvar, at dine personoplysninger bliver behandlet i overensstemmelse med gældende regler og lovgivning.

Kontaktoplysninger for DMJX

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Olof Palmes Allé 11, 8200 Aarhus N | Emdrupvej 72, 2400 København NV
+45 89 44 04 40
info@dmjx.dk

Formålet med vores behandling af personoplysninger

DMJX behandler personoplysning som led i de opgaver vi varetager. Dette omfatter f.eks. både uddannelse og kurser. Behandlingen af personoplysningerne er nødvendig for at kunne udføre opgaverne.

Videregivelse af personoplysninger

I visse tilfælde overdrager DMJX dine personoplysninger til samarbejdspartnere eller leverandører. Dette kan f.eks. være i forbindelse med brug af IT-systemer leveret af eksterne tredjeparter.

I disse tilfælde er overførslen af personoplysninger reguleret af en aftale og behandlingen gennemføres i overensstemmelse med den tilhørende instruks. Desuden er der gennem aftale sikret, at den eksterne tredjepart tager passende sikkerhedsmæssige foranstaltninger. 

Hvor kommer personoplysningerne fra?

DMJX behandler personoplysninger, som du har givet til os. Dette kan f.eks. være i forbindelse med tilmelding af et kursus gennem www.dmjx.dk

I visse tilfælde indsamler DMJX også oplysninger om dig fra tredjeparter, f.eks. gennem www.optagelse.dk når du ansøger om optagelse på en af de uddannelser som udbydes ved DMJX.

Sikkerhed

DMJX tager sikkerhed og beskyttelsen af dine personoplysninger alvorligt. DMJX har udviklet interne procedurer og politikker med det formål, at leve op til et højt sikkerhedsniveau.

Dine rettigheder

Du har en række rettigheder, når DMJX behandler dine personoplysninger. Du kan læse mere om de enkelte rettigheder nedenfor.

Såfremt du ønsker at gøre brug af dine rettigheder, skal du kontakte os. For at sikre din identitet ved rettighedsudøvelse skal du møde op i receptionen i enten Emdrup eller Aarhus og fremvise gyldig billedlegitimation. For spørgsmål vedrørende dine rettigheder findes kontaktinformation på Databeskyttelsesrådgiveren ved DMJX nedenfor.

Du har følgende rettigheder, hvis DMJX behandler dine personoplysninger:

  • Ret til indsigt - Du har ret til at se de personoplysninger, som den dataansvarlige behandler om dig, og få en række oplysninger om behandlingen.
  • Ret til berigtigelse - Du har ret til at få urigtige/forkerte personoplysninger om dig rettet.
  • I særlige tilfælde ret til sletning af dine oplysninger.
  • Ret til begrænsning af behandling.
  • Ret til dataportabilitet - Du har i visse tilfælde ret til at modtage dine personoplysninger og til at anmode om, at personoplysningerne bliver overført fra én dataansvarlig til en anden.
  • Ret til indsigelse - Du har ret til at gøre indsigelse mod en ellers lovlig behandling af dine personoplysninger.

Du kan læse mere om dine rettigheder efter persondataforordningen på Datatilsynets hjemmeside.

Opbevaring og sletning

Når formålet med DMJXs behandling af dine personoplysninger er opfyldt, sletter, anonymiserer eller arkiverer vi dine oplysninger.

Der kan i særlige tilfælde være regler, der giver os pligt eller ret til en længere opbevaringsperiode, f.eks. eksamensbekendtgørelsen.

Databeskyttelsesrådgiveren ved DMJX

Ved DMJX er der ansat en databeskyttelsesrådgiver (DPO). DPOen er rådgiver og kontaktpunkt for DMJX vedrørende persondatabehandling.

Såfremt du har spørgsmål vedrørende DMJXs behandling af dine personoplysninger rettigheder kan du kontakte databeskyttelsesrådgiveren ved DMJX på dpo@dmjx.dk.

Klageadgang

Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, hvis du er utilfreds med den måde, som DMJX behandler dine personoplysninger på.

Her finder du Datatilsynets kontaktoplysninger.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram