Skip to main content

Hvem er min far?

Tobias Juhl Nielsen har aldrig helt kunnet komme ind på livet af sin far. Han brugte derfor sit bachelorprojekt på Tv- og Medietilrettelæggelse som anledning til at lære sin far bedre at kende – og fandt en følsom mand ikke særlig langt under overfladen.

Aktuelt Studieprojekt Tobias Juhl Nielsen Hvem er min far TVM
Tobias Juhl Nielsen

Tobias Juhl Nielsens far kan runde de fleste samtaler af med sætningen ”så sådan er det,” inden de overhovedet er kommet i gang. Den fåmælte nordjyde er svær at komme ind på livet af, og selvom de to har et godt forhold, føler Tobias Juhl Nielsen ikke, at han helt kender sin far.

Derfor besluttede han sig for at kradse i sin fars til tider lidt hårde skal med sit bachelorprojekt på TV- og Medietilrettelæggelse i januar 2021. 

Her fulgte han sin far derhjemme, på arbejde og på en hyttetur til Tarm for at finde ud af, hvem hans far egentlig er, hvad han føler, og hvad han gør sig af dybere tanker om tilværelsen.

Resultatet er den rørende kortfilm Hvem er min far?, der blev vist på dokumentarfilmfestivalen OFF Cinema i Poznań i efteråret og senere udgivet på euroman.dk.

”Du har sådan et panserskjold, som jeg nærmest ikke kan forstå, hvorfor du har,” siger Tobias Juhl Nielsen til sin far, der i dokumentaren spørger, hvorfor han egentlig vil lave en film om ham.

”Jeg har rundet de 30 år og er begyndt at tænke mere over, hvem jeg egentlig er. Tankerne omkring børn er begyndt at komme, og det har gjort, at jeg begyndte at overveje, hvem min far egentlig er, og hvilken far jeg selv vil være, når jeg en dag får børn,” siger Tobias Juhl Nielsen til Euroman.

Han fortæller om den motorcykeltur gennem USA, som han og hans far var på for nogle år tilbage. Selv på drømmerejsen fra Chicago til LA, som var den vildeste oplevelse for dem begge, kom de aldrig helt tæt på hinanden.

Men det gjorde de, da de som en del af af Tobias Juhl Nielsens BA-projekt overnattede i en hytte på en campingplads:

"Det kan være en hyttetur til Tarm, der kan ændre det hele. Man behøver ikke at køre tværs over USA," siger Tobias Juhl Nielsen, som håber, at filmen kan inspirere andre til at tale med deres forældre, lære dem bedre at kende og ikke vente med at stille alle de vigtige spørgsmål til på dødslejet. 

 

Tobias Juhl Nielsen dimitterede fra TV- og Medietilrettelæggelse (TVM) på DMJX i januar 2021. Læs mere om TVM-uddannelsen her.