Medieproduktion og ledelse

Medieproduktion og Ledelse

Styr på det kreative

MPL er en projektlederuddannelse med fokus på medieproduktion. Det er en uddannelse for dig som vil lære at styre og lede kreative processer.

Som MPL’er har man mange forskellige jobmuligheder og MPL- kompetencerne er efterspurgt mange forskellige steder i mediebranchen.

Hos os får du mulighed for at kombinere kreativitet med en interesse for forretningsforståelse og ledelse. Forretningsforståelse er en central kompetence på MPL, uanset om du arbejder på et reklamebureau og skal hjælpe din kunder med at få succes med deres forretning, om du arbejder intern i en virksomhed eller en organisation med jeres egne projekter, eller om du arbejder som selvstændig eller i en start-up.

Studieordning for Medieproduktion og Ledelse (PDF)

Information

Varighed: 3 år
Studiested: København
Praktik: 5 måneder
Adgangskrav: Gymnasial uddannelse eller en af disse relevante erhvervsuddannelser: Film- og tv-produktionsuddannelsen (trin 2) grafisk tekniker mediegrafiker (trin 2) digital media, samt engelsk på B niveau og bestået adgangsprøve.
Ansøgningsfrist: 15. marts
Optagelsesprøve: Ja
Studiestart: September
Antal optagne pr. år: 50
Henriette Linneberg

Spørgsmål?

Henriette Linneberg
26 80 40 10 / hel@dmjx.dk

Det perfekte match af det hele
 

Hvordan arbejder vi på studiet?

På første semester bliver du introduceret til medieverdenen og til grundlæggende økonomi og markedsføring.

Derefter lærer du om projektledelse og projektstyring. På andet semester arbejder vi med både traditionelle projektstyringsmodeller, med iterative modeller og dynamisk projektledelse. Du bliver også trænet i din egen rolle som projektleder som skal kunne bruge dig selv til at styre, lede, pitche og kommunikere skriftligt, mundtlig og visuelt.

På MPL er vi specialister i projektledelse, men generalister i forhold til medieproduktion. Det vi arbejder med, kan anvendes til at lede og styre projekter indenfor alle kreative erhverv

Bård Blytt Sandstad, uddannelseschef MPL

Omdrejningspunktet for vort blik på projektledelse er medieproduktioner. Det betyder at du også får et semester hvor du arbejder hands-on med videoproduktioner, med grafisk produktion og med online og digitale produktioner.

De sidste tre semestre har du mulighed til at fordybe dig og specialisere dig, gennem et internationalt semester i Danmark eller i udlandet, et halvt år i praktik og det afsluttende BA-projekt hvor du selv vælger emne og retning.

Hvor får man job?

MPL-uddannelsen er bygget op så du også har stor mulighed for at skabe din egen profil i forhold til dine interesser og kompetencer og det giver mange forskellige jobmuligheder, når du er færdig. MPL-studerende og MPL-dimittender arbejder blandt andet med reklame og kommunikation, digital udvikling, produktionsledelse af TV, influencere og i musik- og kulturlivet.

Følg MPL på SoMe