Interakttivt Design

Interaktivt Design

Fremtidens digitale fortællere

Interaktivt Design er uddannelsen, der ruster dig bedst til at være medskaber af den digitale fremtid. Først og fremmest lærer du om visuel kommunikation: form, farve, typografi og kreativitet.

På Interaktivt Design ser vi en verden med skærme. Dimser. Vi ser muligheden for at være til stede over hele kloden. Vores digitale platforme udnytter mulighederne for animation og interaktion til at gøre oplevelsen mere gennemført og brugervenlig med visuel kommunikation, der taler til os.

Som en hjælp i hverdagen, som let underholdning eller som digitale oplevelser med en hjelm på hovedet. 

Du lærer om digitalt design og motion graphics, så du kan producere effektive og fængslende designs til desktop eller mobil. Du får mulighed for at udforske virtuelle miljøer, kunstig intelligens og datavisualisering og dermed effektivt sætte muligheder og idéer med interaktivt design i spil. 

Vores fokus er at designe til den teknologi, der omgiver os. Teknologi har et sprog, og det sprog er kode. Derfor vil alle studerende på uddannelsen skulle arbejde kreativt med kode som designværktøj. 

Studieordning for Visuel Kommunikation/Interaktivt Design (PDF)

Jeg troede ikke, at motion graphics var sjovt, men nu synes jeg, det er virkelig sjovt, og sådan flytter man sig hele tiden.

Andrea Sofie Schenstrøm, Interaktivt Design 2018-2021

Information

Varighed: 3 år
Studiested: København
Praktik: 4 måneder
Adgangskrav: Gymnasial uddannelse eller relevant erhvervsuddannelse, samt Engelsk B.
Ansøgningsfrist: 15. marts
Optagelsesprøve: Ja
Studiestart: 25. august 2022
Antal optagne pr. år: ca. 30
Cathrina Ferreira

Spørgsmål?

Cathrina Ferreira
61 20 91 82 / caf@dmjx.dk

 

Du kan selv tone uddannelsen

Der er forskel på, hvilken del af interaktivt design du som studerende har interesse i. Derfor kan du ofte selv tone indhold og afleveringer i forhold til, om du er mest interesseret i motion graphics, 3D eller kreativ kode. 

På Interaktivt Design er forløbene tilrettelagt, så du først får en værktøjskasse med designredskaber. Nu ved du, hvordan designværktøjerne fungerer, og du kan færdiggøre løsninger. Vi kalder det finisher.

Med værktøjet i bæltet løser du designproblemer af stigende sværhedsgrad som producer. Du bliver udfordret af nye målgrupper og får mere teori lagt oven i dine værktøjer. 

Til sidst vil du som inventor være i stand til selvstændigt at udtænke og designe nye løsninger til interaktive platforme, hvad enten det er 3D-grafik og explainervideoer eller interaktive designsystemer, VR-miljøer og websites.

Creative Makerspace

I faget Creative Makerspace på 2. semester genfortolker de studerende et af deres tidligere værker. For Nadia Schlosser mundede projektet ud i en kampagnevideo om litteraturens verden.

Du kan læse mere om hendes arbejde med projektet her: Der er også plads til kruseduller på interaktivt design.

Design en fortælling

Med udgangspunkt i temaet Migration har de studerende arbejdet med visuelt at formidle en personlig historie. Alle film handler om personer, som de studerende har en virkelig relation til.

Kreativ kode

Mange af vores studerende har ikke tidligere prøvet at kode, men i forløbet Kreativ kode lærer de at bruge programmering som et kreativt redskab til at designe med. Opgaverne tager afsæt i eksisterende designprodukter, som genskabes i kode. Eksemplerne viser studerendes arbejde med at genskabe forskellige designs – ét per dag – samt et udvalg af de mange variationer, som bevidst eller tilfældigt dukkede op undervejs i processen.

Vil du se flere projekter?