Skip to main content
BA Uddannelser - Kandidat og merit

Læs journalistik på mange måder

Kandidatuddannelser og tilvalgsfag i journalistik

DMJX udbyder i samarbejde med Aarhus Universitet fire muligheder for at få journalistiske kompetencer på kandidatniveau eller som tilvalg, mens du læser på universitetet.

Herunder kan du læse om de fire muligheder og finde links til Center for Journalistiske Universitetsuddannelser, hvor du kan gå i dybden, finde ansøgningsskema m.m.

 

Bachelortilvalg i journalistisk formidling

På journalistisk formidling lærer du på 2 semestre at formidle din akademiske viden på en letforståelig måde til en bred målgruppe. Adgangskravet er 1 års beståede studier på en bacheloruddannelse.

Du kommer til at blive stærk i formidling af journalistiske produkter, ideudvikling, coaching af dig selv og andre i en skriveproces samt i at arbejde med korte deadlines.

Læs mere om bachelortilvalg i journalistik formidling på Aarhus Universitets hjemmeside

 

Kandidatfag i journalistisk formidling

Du kan tage et profilfag i journalistisk formidling for kandidatstuderende, hvis du har bestået din bachelor og er indskrevet på en kandidat. Med profilfag i journalistisk formidling bliver du i stand til at formidle dit eget fagstof klart og modtagerorienteret. Faget vægter 20 ECTS.

Du lærer blandt andet at gøre dit sprog glasklart og skrue en historie sammen, så modtageren ikke kan lade være med at læse den færdig.

Læs mere om journalistisk formidling på Aarhus Universitets hjemmeside.

 

Kandidat i Journalistik - Cand.public.

Byg en 2-årig journalistisk kandidatuddannelse ovenpå din bachelor i det levende og praktisk orienterede studiemiljø på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Cand.public.-uddannelsen lærer dig at formidle din akademiske viden journalistisk og skarpt, og gør dig i stand til at arbejde professionelt med journalistik. Adgangskravet er en bestået akademisk bacheloruddannelse eller en professionsbachelor.

Læs mere om kandidatuddannelsens opbygning, fag m.m. på Aarhus Universitets hjemmeside.

 

International kandidat i Journalistik (Mundus)

Byg en 2-årig international kandidatuddannelse i global journalistik ovenpå din journalistuddannelse.

Få kompetencer, som er helt nødvendige for at kunne rapportere fra og i en global verden, sammen med 80 studerende fra hele verden.

Første år foregår på Aarhus Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus, og har fokus på globaliseringens rolle i forhold til fx nationalstater, medier, journalistik og kulturelle forandringer. 2. semester kan dog erstattes af et semester på et partneruniversitet i fx Sydney, Cape Town, Shanghai, Libanon eller Californien.

På andet år specialiserer du dig i Business & Innovation i London, Politics & Communication i Amsterdam, Cultures & Contexts i München eller Totalitarianism & Transition i Prag.

Efter at have afsluttet det 2-årige program modtager du en fælles MA-grad (joint degree) fra Aarhus Universitet og det andet europæiske universitet, du har gået på.

Læs mere, og ansøg den internationale kandidatuddannelse i global journalistik på mundusjournalism.com