Fleksibel Diplomuddannelse

Fleksibel diplomuddannelse

Fleksibel diplomuddannelse

Introduktion

Skræddersy din egen diplomuddannelse og styrk din faglige profil efter dine udviklingsønsker og karrieremål.

Hvorfor skal jeg tage en fleksibel diplomuddannelse?

En fleksibel diplomuddannelse er en uddannelse du kan sammensætte, så den får præcis den retning, du har behov for. Det betyder, at du kan få en unik faglig profil, som gør dig attraktiv på arbejdsmarkedet.

Du får desuden papir på det, du kan. Det er en fordel at have et uddannelsesbevis fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, når du skal forhandle opgaver på din nuværende arbejdsplads. Og på dit CV, hvis du skal søge nyt job. 

Hvordan sammensætter jeg en fleksibel diplomuddannelse?

En fleksibel diplomuddannelse består af 60 ECTS point. Uddannelsen skal have et hovedemne - enten journalistik eller kommunikation - som vægter mindst 30 ECTS, og afgangsprojektet til 15 ECTS skal også ligge inden for hovedemnet, mens du frit kan vælge emne for de resterende 15 ECTS.

Hvilke moduler kan jeg vælge mellem?

Du kan vælge mellem alle de diplommoduler der udbydes på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Jeg har allerede taget nogle fag, kan de indgå i uddannelsen?

Hvis du allerede har taget ét eller flere fag på diplomniveau, er det muligt at de kan sammensættes til en hel fleksibel diplomuddannelse.

Hvor lang tid tager en fleksibel diplomuddannelse?

Diplomuddannelsen udbydes i udgangspunktet på deltid, dvs. at de fleste uddanner sig imens de arbejder ved siden af. I gennemsnit gennemfører de fleste en fleksibel diplomuddannelse på 2 ½ år. Hele uddannelsen skal være gennemført inden for 6 år.

Hvem kan tage en fleksibel diplomuddannelse?

Du kan tage en fleksibel diplomuddannelse, hvis du har en uddannelse inden for journalistik eller kommunikation + mindst 2 års relevant erhvervserfaring.

Har du relevant erhvervserfaring, men ikke en uddannelse inden for journalistik eller kommunikation kan du søge om dispensation.

Har du hverken en uddannelse inden for journalistik eller kommunikation, eller relevant erhvervserfaring, er fagjournalistuddannelse (for ikke-journalister) måske noget for dig.

Hvad gør jeg nu?

Du skal have lagt en personlig uddannelsesplan, som sikrer at der er sammenhæng i din uddannelse.

Kontakt studievejlederen som kan hjælpe dig videre med en fleksibel diplomuddannelse.

Information

Varighed: Ca. 2 år på deltid. Færdiggøres inden for 6 år.
ECTS point: 60
Studiested: Aarhus eller København
Studiekoordinator Ayoe Madsen

Spørgsmål?

Det siger tidligere kursister

Jeg har fået konkrete værktøjer til at producere bedre indhold, og jeg har også oparbejdet en strategisk værktøjskasse, der giver mig redskaber til at skabe forandringsprocesser.

Merlin Christophersen, Kommunikationskonsulent i Friluftsrådet