Skip to main content

Værd at vide - til dig der er ledig i Storkøbenhavn

Her kan du – som ledig fra formidlingsbranchen – læse mere om, hvordan du kan komme på et gratis uddannelsesforløb hos DMJX. Du kan også læse om optagelseskrav og lignende. 

På DMJX kan du bygge oven på din faglighed fra formidlingsbranchen med et A-kasse- og Jobcenter-godkendt uddannelsesforløb for ledige.   

Det giver nemlig god mening, at du styrker og udvider den formidlingsfaglighed og -erfaring, du allerede har – i stedet for at blive omskolet til en helt ny branche.

Med en opkvalificering fra DMJX forstærker du dine eksisterende kompetencer og får adgang til en masse nye jobmuligheder – i en branche du allerede kender.

Det er gratis for dig, din A-kasse og Jobcenteret.

Om uddannelsesforløbet

Uddannelsesforløbet strækker sig over 6 uger. Der er fremmøde 2-3 gange om ugen, og du skal påregne en del hjemmearbejde i form af læsning og små opgaver. 

Forløbet afsluttes med en eksamensopgave. 

Vær opmærksom på, at dette tilbud kun gælder for ledige fra formidlingsbranchen i Storkøbenhavn. 

Sådan gør du 

Er dette uddannelsesforløb noget for dig? Så læs med her:

  1. Undersøg, at du opfylder de formelle adgangskrav til at deltage i uddannelsesforløbet (se længere nede på siden).
  2. Kontakt din A-kasse og få godkendt, at du deltager på uddannelsesforløbet.
  3. A-kassen vil give dig et bekræftelsesbrev, som du skal bruge, når du søger om at blive optaget på uddannelsesforløbet.
  4. Det er vigtigt, at du læser vejledningen for, hvordan du udfylder tilmeldingsformularen, inden du går i gang.
  5. Gå ind på uddannelsesforløbets tilmeldingsformular, og tilmeld dig. Husk, at du skal uploade dit CV, eksamensbevis og bekræftelsesbrevet fra A-kassen. Du kan også vælge at sende bekræftelsesbrev i en separat e-mail.
  6. Du vil kort tid efter modtage en meddelelse om, hvorvidt du er optaget eller ej.
  7. Husk at informere dit jobcenter om, at du deltager i forløbet – du kan muligvis få mødefrihed fra, så længe du er i uddannelsesforløbet.  

Hvad nu, hvis du ikke er optaget på forløbet? 

  • Du kan måske få en såkaldt realkompetencevurdering, hvis du fx har relevant erhvervserfaring, der kan opveje manglende uddannelse. Tag kontakt til studiekoordinatoren, og hør nærmere.
  • Tal med din karrierevejleder på A-kassen eller jobkonsulenten i dit jobcenter om, hvilke andre muligheder, du har.

Formelle adgangskrav til forløbet:  

Du skal have en relevant videregående uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse, en akademiuddannelse eller en bacheloruddannelse og minimum 2 års relevant erhvervserfaring. Det betyder, at journalistik, kommunikation eller formidling har været en central del af dit arbejde i minimum 2 år efter endt uddannelse.

Vigtigt: læs her, inden du tilmelder dig kurset.

Læs mere om de tre uddannelsesforløb her

Har du spørgsmål?

Vil du høre mere om modulerne, er du i tvivl om optagelseskravene eller har du andre spørgsmål vedrørende uddannelsesforløbene?

Så tag fat i vores Studiekoordinator