Skip to main content

CEO som 23-årig: Celina stiftede virksomhed inden hun blev færdiguddannet fra MPL

30.06.2022

Dimittend fra Medieproduktion og Ledelse på DMJX har lavet en streamingbaseret forældreguide sammen med børnepsykologen Ulla Dyrløv.

Dimittend fra Medieproduktion og Ledelse på DMJX har lavet en streamingbaseret forældreguide sammen med børnepsykologen Ulla Dyrløv. Foto: Mark Balstrup
Foto: Viavolo/Mark Balstrup

Et studiejob som personlig assistent udviklede sig til en praktikplads og en nystiftet virksomhed. 23-årige Celina Jølst, der netop er blevet færdiguddannet fra Medieproduktion og Ledelse (MPL) på DMJX er således på ganske kort tid gået fra at kalenderstyre for en anden til selv at være CEO.

I dag er Celina Jølst medstifter og CEO i Viavolo, der er en streamingbaseret forældreguide. Håbet er, at Viavolo-universet kan hjælpe nybagte forældre med gode råd i en tid med alverdens bekymringer om alt lige fra at tackle et spædbarns temperament til at få indført en god putterutine.

Det startede ellers bare med et studiejob som personlig assistent for psykologen Ulla Dyrløv, der blandt andet er kendt som forfatter til en række bøger og som hyppig ekspertgæst i Go' Aften Live på TV 2.

- Udover alle hendes aktiviteter i medierne og foredrag er hun også i det daglige psykolog med praksis i Søborg og bruger al sin aktive tid sammen med klienterne. Så jeg styrede kalenderen og mails og sociale medier. Det var et meget MPL-agtigt studiejob, fordi jeg var meget nede i detaljen på tingene. Det var et spørgsmål om at sikre struktur og orden på en måde, hvor der stadig var et mediefagligt twist. Det kunne jeg rigtig godt lide, siger Celina Jølst.

Hvad er Viavolo?

Sammen med den anerkendte børnepsykolog Ulla Dyrløv og en kreds af investorer har Celina Jølst lanceret virksomheden Viavolo.

Viavolo er kort sagt en streamingbaseret forældreguide. Her kan nybagte forældre hver uge se en ny kort video, hvor Ulla Dyrløv rådgiver om alverdens bekymringer og aspekter af livet med et lille barn.

Udover streamingproduktet har Viavolo også lanceret en podcast med Ulla Dyrløv, "Forældreskabet", hvor en hel perlerække af kendte forældre har medvirket, blandt andre: Petra Nagel, Silas Holst, Oh Land, Rasmus Bjerg, Lise Rønne, Pelle Hvenegaard, Mette Bluhme Rieck, Anders Breinholt og mange andre.

Ifølge Celina Jølst er det planen på sigt at udvide Viavolo-universet til også at indeholde forældreguider til andre faser af forældreskabet, fx en serie om det 1-2-årige barn eller til teenageforældre.

Tjek det ud på viavolo.dk.

Mange hatte på én gang

Undervejs i sin uddannelse på DMJX bliver Celina Jølst mor til sit andet barn, og det er faktisk allerede midt i barselsperioden væk fra studie og studiejob, at idéen til Viavolo opstår.

- En forælder i Ullas praksis sagde på et tidspunkt "Gud, hvor ville jeg ønske, at jeg kunne putte dig i baglommen og have en børnepsykolog med i baglommen". Så en dag under min barsel ringer Ulla til mig og siger, at hun har fået en idé, men at hun har brug for nogen til at drive den, fordi hun har travlt med klienterne i dagligdagen. Det blev jeg først blæst lidt bagover, men det blev så startskuddet til Viavolo, siger Celina Jølst.

Herfra går det stærkt. Celina Jølst og Ulla Dyrløv finder sammen med en gruppe investorer, der støtter idéen økonomisk. Celina står overfor sin praktikperiode på MPL-uddannelsen efter endt barsel, og de får arrangeret, at Celina kan komme i praktik på et produktionsselskab, hvorfra hun i praksis får frie hænder til at starte Viavolo-projektet op:

- Jeg fik lov at være fuldstændig hands-on på det. Det var mig, der stod for al præ-produktion, selve produktionen, post-produktion - hele molevitten. Jeg havde helt vildt mange hatte på. Ulla ved som børnepsykolog, hvad børneforældre har brug for at vide hvornår, så hun har skræddersyet en masse indhold derfra. Og så har jeg stået for alt det praktiske omkring det.

Foto: Antonia Steiner

Det var et meget MPL-agtigt studiejob, fordi jeg var meget nede i detaljen på tingene. Det var et spørgsmål om at sikre struktur og orden på en måde, hvor der stadig var et mediefagligt twist.

Celina Jølst, nyuddannet fra MPL og stifter og CEO i Viavolo

Trækker rigtig meget på MPL-uddannelsen

Som stifter og CEO i en start-up-virksomhed har Celina Jølst haft en stejl læringskurve indenfor alt fra location scouting til at projektstyre et IT-udviklingsarbejde på et avanceret streaming-website. Det står dog også tydeligt for hende, at hun trækker meget på det, hun har lært på MPL.

- Det var sundt for mig at genbesøge teorien, da jeg skrev min praktikrapport efter den endte praktik med Viavolo. Det gik op for mig, at jeg har været helt vildt operationel, fordi jeg har jo kun været mig. Også det at kunne budgettere og at have en grundforståelse for, at vi er nogle interessenter med i det her projekt, så man skal huske at forventningsafstemme og have en klar rollefordeling. Eller noget så lavpraktisk som bare at huske at tage et mødereferat. Det er jo givet på forhånd, men man skal også bare huske det ude i virkeligheden, siger Celina Jølst.

Hør mere om, hvordan idéen til Viavolo opstod, og hvad Celina Jølst har taget med sig fra MPL-studiet i dette uddybende interview: