Optagelse på Journalistuddannelsen

For at blive optaget på Journalistuddannelsen skal du både sende en ansøgning, løse en opgave og bestå en optagelsesprøve.

COVID-19: Optagelsen på DMJX bliver berørt af, at højskolen som andre uddannelsesinstitutioner er lukket ned. I første omgang gennemføres forprøverne digitalt, men med nye datoer. Vi tager forbehold for yderligere ændringer af prøveforløbet. Alle ansøgere vil løbende blive direkte orienteret om eventuelle ændringer.

 

Ansøgning

Du skal søge via optagelse.dk for at komme til optagelsesprøve på Journalistuddannelsen. Du skal IKKE aflevere et CV eller en motiveret ansøgning.

Opgave før optagelsesprøven

For at kunne deltage i optagelsesprøven på Journalistuddannelsen, skal du først aflevere en opgave.

Forberedelse til optagelsesprøven

Der er noget, du SKAL læse, og andet, du KAN gøre for at forberede dig bedst muligt til optagelsesprøven til Journalistuddannelsen.

Optagelsesprøve

Alle, der søger ind på Journalistuddannelsen, skal til en optagelsesprøve og i løbet af en hel dag løse en række forskellige opgaver.

Samtaler før optagelse

Nogle ansøgere, som har været til optagelsesprøve til Journalistuddannelsen, bliver også indkaldt til samtale inden den endelige udvælgelse.

Standby-plads

Vi tilbyder standby-plads til nogle af de ansøgere, der har været til samtale, men som vi ikke umiddelbart har plads til.

Uddannelsesministeriet har givet tilladelse til en 5-årig forsøgsordning, hvor praktikken på Journalistuddannelsen reduceres fra 18 til 12 måneder. Forsøgsordningen gælder for årene 2017 til 2022. DMJX har mulighed for at anmode ministeriet om at afkorte eller forlænge forsøgsordningen. Eventuelle ændringer i praktiktiden vil være kendt for ansøgere inden studiestart.
Praktiktiden for studerende, der søger optagelse ved førstkommende koordineret tilmelding, forventes at være på 12 måneder.

 
dark-pink

Hvilke fag skal jeg have?

Uddannelsens opbygning

Se de studerendes arbejde

Hvor lang tid skal jeg være i praktik?

Praktik

Er Journalistik noget for mig?

Hvordan kommer jeg ind?

Optagelse

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram