BA Journalistik

Journalistik

Kan du stille skarpt?

Optagelsesprøvens trin 1-4

Her kan du læse om de fire trin, der samlet set udgør optagelsesprøven til Journalistuddannelsen. Bemærk, at trin 3 kræver, at du selv anskaffer en bog, og at det skal være den fysiske bog, for der er ikke adgang til e-bøger under prøven. 

Datoerne ser du under “Centrale datoer ”.
 

Trin 1 – Spørgeskema (om: hvem du er, og hvorfor du vil læse journalistik) 

  • Du modtager et link til spørgeskemaet på mail. Der er ca. 20 spørgsmål. 
  • Du modtager også en vejledning til, hvordan du besvarer og afleverer opgaven. 

Dine svar i spørgeskemaet bruges, hvis du kommer til samtale. 

Trin 2 – Video 

  • I trin 2 skal du lave og uploade en video på maks. 1 minut, mens du sidder alene ved din computer.  
  • Som forberedelse får du materiale fra os. Du skal sætte ca. en time af til at læse teksterne. Emnet får du først, når opgaven skal løses. 

Opgaven bedømmes, og de ca. 725 bedste ansøgere går videre til trin 3, den skriftlige prøve.   

Trin 3 – Den skriftlige prøve m/forberedelse 

  • I trin 3 skal du løse en række opgaver med pauser imellem. Opgaverne har forskellig længde. Du får først nærmere besked om det konkrete antal opgaver og deres indhold på selve dagen.  
  • Som forberedelse skal du anskaffe og læse bogen “Hvorfor stiger uligheden – og hvad gør vi ved det?”, skrevet af Birthe Larsen og udgivet på Informations Forlag i serien Moderne ideer.  

Kun ansøgere, der har bestået alle opgaver i den skriftlige prøve, kan blive inviteret til trin 4, som er en samtale. De ca. 350-400 bedste fra trin 3 inviteres til samtalen. 

Trin 4 – Samtale 

  • I trin 4 skal du til samtale. Det foregår på DMJX i Aarhus og varer i alt ca. en halv time. 
  • Under samtalen vil du møde flere interviewere. 

Bemærk, at alle opgaver i alle trin skal besvares på dansk. 

Efter samtalen er der en samlet vurdering af indtrykket fra samtalen sammenholdt med resultatet af dine øvrige opgaver. Hvis du får tilbudt en studie- eller standbyplads, får du svar fra DMJX via digital post den 26. juli. Hvis du ikke bliver tilbudt en studieplads hos DMJX, hører du ikke fra os, men fra enten en anden uddannelsesinstitution eller direkte fra KOT.

Hanne Andersen

Spørgsmål?

Hanne Bjerg Andersen
21 70 98 39 / ha@dmjx.dk

Fakta om Wiseflow

Du skal besvare og aflevere opgaverne i vores digitale prøvesystem (WISEflow).

Systemet stiller visse krav til din computer, og du skal downloade et lille program for at kunne logge ind og arbejde i systemet.

Du får besked om de krav, du skal leve op til for at kunne deltage, bl.a. at have en computer med webcam (du bliver overvåget af os under prøven) og at sidde alene.

Vi anbefaler, at du bruger samme computer til alle opgaver i processen. Så ved du nemlig, at din computer lever op til kravene, når du skal løse og aflevere opgaverne. Hvis din computer ikke kan håndtere WISEflow, når du skal arbejde i systemet, er du desværre nødt til at forlade prøven.

Sådan gør du din computer klar til at aflevere opgaven
Mere om optagelse på Journalistik