Skip to main content
Storytelling – Find dine øjeblikke

Storytelling på video og TV - med Torben Schou

Du lærer at lave korte og catchy videoer til TV, sociale medier og hjemmesider. Din underviser Torben Schou giver dig inspiration og redskaber til at fortælle gribende historier, der skiller sig ud fra alle de andre. Efter kurset vil du aldrig mangle idéer og værktøjer til dine videofortællinger.

Derfor skal du tage kurset

Skal du lave en kort, catchy video til sociale medier, en præcis præsentation til web eller et indslag til TV, så gælder det samme princip: Du skal fortælle en historie.

Og du skal gøre det, så den skiller sig ud fra alle de andre.

Der er især to gode nyheder ved dette kursus. For det første skal der ofte små ting til for at gøre den store forskel. Og så det allervigtigste: Den gode historie går aldrig af mode.

Torben Schou fra TV Avisen, DR, har kogt 25 års erfaring fra sport, underholdning, dokumentar, rejseprogrammer og nyheder ned til to underholdende dage med enkle, sjove og helt afgørende tricks om storytelling.

Det handler bl.a. om gode anslag, overraskelser, følelser, nærbilleder, humor og så den helt afgørende slutning.

På kurset lærer du at

  • bruge de små video- og tv tricks, som gør den store forskel
  • planlægge det fede indslag, helt ned i detaljen
  • skyde de rigtige billeder
  • producere lyd, der kan høres på video og tv
  • optimere den tid, du bruger på research, optagelser og redigering
  • lege med sproget og skrive bedre speaks.

Kurset er for dig

Kurset henvender sig til dig, der arbejder med korte og mellemlange videoformater på alle platforme. Din titel er f.eks. videoproducer, videojournalist, SoMe-redaktør, journalist, fotograf eller klipper.

Som kursusdeltager får du individuel feedback undervejs, og kurset kan derfor tages af både erfarne medie- og kommunikationsfolk og folk uden den store erfaring.

Sådan foregår undervisningen

Kurset varer to dage og er meget praktisk orienteret. Ikke en masse teorier, modeller og diagrammer. Der er dømt PowerPoint-fri zone. Du får det hele visuelt, og vi skal se en masse video, der virker; de fede anslag, overraskelserne og den gode slutning.

Vi skal arbejde med storytelling, komposition og manus-skrivning, og der vil løbende være øvelser, både individuelle og i grupper.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Amagerfælledvej 190, 2300 København S.

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Kurser

Kursusstart:
Dato og sted:
- DMJX, København
- DMJX, København
Undervisere: Torben Schou
Kursustype: Kursus
Kursusnummer: 2405242180
Pris: DKK 8.200,- Eks. Moms
Moms

Prisen er ekskl. moms. Formelt kompetencegivende uddannelse (kurser med ECTS-point) er fritaget for moms.

Tilmeld kursus

Undervisere på dette kursus

Gæsteunderviser på DMJX - Torben Schou

Torben Schou

Journalist på Tv-avisen. Over 20 års erfaring bl.a. som journalist, vært og kommentator,inden for sport, nyheder og magasiner. Har rejst jorden rundt som reporter på dokumentarprogrammet Sporløs. Har senest tilrettelagt serien ”Verdens vildeste…” fra bl.a. Maldiverne, Dubai og Sydafrika.

Tidligere kursister om kurset

De sidste to dage har været mega spændende. Torben Schou er virkelig inspirerende, og hans varme person smitter af på en, så tak for at give mig en på opleveren.

Josefine Høgsberg

Jeg er blevet inspireret og beriget på kurset. Det er mega cool og anvendeligt at gå efter de gyldne øjeblikke og bygge historien op om dem.

Nikolaj Kristian Carlsen, kommunikationskonsulent, Røde Kors

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt