Skip to main content
DMJX, Kursus, Open Source Intelligence for journalister

OSINT for journalister - research og efterretning

Du lærer at finde og validere kilder, historier og personer på nettet og sociale medier med de nyeste open source intelligence-metoder. Du bliver undervist af Andy Bloomfield og Tony Martinez, der er specialister fra den britiske efterretningsverden og arbejder med OSINT på højeste niveau.

Bemærk: Kursets undervisere er fra England, og hele kurset forgår på engelsk.

Note: The course instructors are from England and the entire course is conducted in English.

Derfor skal du tage kurset

Som journalist kan du lære meget af professionelle efterretningsfolk. Og det er præcis, hvad du gør på dette kursus: Lærer at finde og validere kilder, historier og personer i alle afkroge af internettet med de nyeste open source intelligence-metoder fra efterretningsverdenen.

Du kan komme meget længere, end du tror med digital research, hvis du gør det rigtigt og sikkert.

Du kan fx finde unikke kilder via sociale medier, undersøge miljøer til bunds eller verificere billeder og videoer, som florerer på nettet, inden de skaber overskrifter.

I et broget mediebillede fyldt med afsendere, misinformation og fake news er det essentielt, at du kan skære igennem støjen, finde troværdige kilder og levere sande historier.

Faktisk er det helt afgørende for mediernes troværdighed og berettigelse, at du som journalist lærer at udnytte nettet som en ressource – og ikke omvendt.

Det er ikke svært at komme i gang, og sandsynligvis vil du synes, det er sjovt, når du er kommet i gang. Især hvis du har en lille efterforsker i maven.

Du bliver undervist af specialister fra efterretningsverdenen, som til dagligt arbejder på højeste niveau med open source intelligence.

Du lærer at

  • forstå og anvende open source intelligence til journalistisk research
  • oprette en sikker research-profil på forskellige social media platforme
  • researche grupper og enkeltpersoner via sociale medier
  • bruge Google kort- og satellittjenester til efterforskning
  • vurdere kilders troværdighed ved hjælp af den internationalt anerkendte AAC-protokol
  • forstå og søge oplysninger på deep web og dark web
  • kende til juridiske og etiske gråzoner i brugen af OSINT.

Kurset er for dig

Du er journalist og vil gerne lære at researche sikkert og professionelt med open source intelligence-metoder. Du behøver ikke have forudgående kendskab til OSINT, men du må gerne have en naturlig interesse for emnet og erfaring med research på nettet og sociale medier.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Amagerfælledvej 190, 2300 København S.

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, og der bliver serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

English recab:

During this course you will learn as a journalist to find sources, stories and people online with the latest open source intelligence methods. You will be taught by Andy Bloomfield and Tony Martinez who are cybercrime specialists from the British law enforcement services.  

Kurser

Undervisere på dette kursus

DMJX Gæsteunderviser - Andy Bloomfield

Andy Bloomfield

Andy har lang erfaring som Senior Officer og Manager i den britiske efterretningsorganisation NCA (National Crime Agency), hvor han først arbejdede som Intelligence, Cyber and OSINT Trainer og senere var en del af DICE (Darkweb, Intelligence, Collection and Exploitation team). Andy har arbejdet med efterforskning af cyberkriminalitet i Afrika, Sydøstasien, Central- og Østeuropa og på vegne af både Europol og Interpol.

DMJX Gæsteunderviser - Tony Martinez

Tony Martinez

Tony har arbejdet indgående med cyberkriminalitet på globalt niveau for den britiske efterretningsorganisation NCA (National Crime Agency), hvor han var med til at styre meget omfattende og komplekse efterforskninger. Han har udført open source- og dark web-undersøgelser på vegne af store og kendte organisationer, og han har leveret OSINT-træning til politistyrker og regeringer verden over.

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt