Skip to main content
Kursus – Coded Design

Coded Design

På Coded Design lærer du at bruge kode i dit grafiske arbejde. Koden gør dig fx i stand til – på et splitsekund – at lave tidskrævende variationer af dine designelementer.

Med kode kan du lave uendelige variationer af et eksisterende design ved at ændre på nogle få variabler i koden. På den måde kan du på et splitsekund lave designarbejde, der ellers ville tage flere dage.

Du kan aflevere et stykke programmering til dine kunder, som de selv kan udforske og lege med. På den måde gør du dine kunder til medskabere af dit design – og undgår tunge korrekturgange og godkendelsesprocedurer.

Koden gør dig også i stand til at gøre nye, æstetiske opdagelser i dit grafiske arbejde. Opdagelser, du sandsynligvis ikke havde gjort uden hjælp fra koden.

Hvad er coded design?

Traditionelt har du som designer graphic design og motion design til rådighed, når du arbejder med den visuelle brugeroplevelse.

I de seneste år er der kommet en tredje dimension til rådighed, nemlig coded design.

Coded design går ud på at udforske og løse hele eller dele af en designopgave ved hjælp af kode.

Når først du som designer har – ja, knækket koden – til coded design kommer det til at være en stor hjælp i både din kreative proces og din produktivitet.

Jo, du kan godt kode

”Det er meget fint alt sammen,” tænker du måske, ”men jeg kan ikke kode.”

Kodningsdelen kan være en barriere for nogle, men alle kan lære det – og højst sandsynligt kommer du til at synes, at det er sjovt.

Når du har lært at kode på basisniveau, vil du opleve at have fået et formsprog foræret, som ikke er tilgængeligt i de programmer, du normalt designer med.

På kurset lærer du det grundlæggende kode-mindset og får redskaberne til at komme i gang.  

Coded design er en ny verden, der stadig er ved at åbne sig. Og det er en verden, du ikke kan undgå at skulle forholde dig til i fremtiden.

På dette kursus i coded design får du viden om disse 4 emner:

 • mulighederne og perspektiverne i coded design
 • udvalget af programmer til at kode med
 • grundlæggende kodningsprincipper 
 • fremtiden for coded design.

Du får de her redskaber med hjem:

 • grundlæggende kode-egenskaber i programmet Processing
 • evnen til at omskabe og versionere designs med kode
 • redskaberne til at skabe nye designs gennem kodning.

Kurset er for dig

Kurset er for grafiske designere og kræver ikke, at du kan kode på forhånd. Men du skal have lyst til at arbejde med kodning som designsprog – og du have en kritisk-æstetisk sans som enhver god grafisk designer.

Kurset forløber over 3 dage. Sådan foregår undervisningen

Kurset varer 3 dage og veksler mellem oplæg, selvstudie og hands on-arbejde.

 • Dag 1. Her bliver du introduceret til, hvordan kode påvirker designdisciplinen. Du kommer hurtigt i gang med selv at kode, og du får de første værktøjer på plads. Du får også praktisk erfaring med at tegne på en computer.
 • Dag 2. Her arbejder du med en større opgave. Du bliver introduceret til kommandoer og til at arbejde med løkker og betingelser. Disse værktøjer giver dig mulighed for at designe på nye måder.
 • Dag 3. Her arbejder du med tilfældigheder og interaktive virkemidler. Her slipper du noget af kontrollen som designer og lader koden være medskaber af dine løsninger.

Det praktiske (og noget med kage)

 • Kurset foregår på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Emdrupvej 72, 2400 København NV.
 • Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne – både formiddag og eftermiddag.

Kurser

Kursusstart:
Dato og sted:
- DMJX, København
- DMJX, København
- DMJX, København
Undervisere: Stig Møller Hansen, Karsten Vestergaard
Kursustype: Kursus
Kursusnummer: 2110242357
Pris: DKK 11.100,- Eks. Moms
Moms

Prisen er ekskl. moms. Vær opmærksom på at formelt kompetencegivende uddannelse (kurser med ECTS point) er fritaget for moms.

Tilmeld kursus

Undervisere på dette kursus

Stig Møller Hansen

Stig Møller Hansen

Underviser på Interaktivt Design-uddannelsen på DMJX og har skrevet Ph.d.-afhandling om krydsfeltet mellem grafisk design, programmering og pædagogik. Ekspert i brugen af programmering som et kreativt og ekspressivt medie til fremstilling af visuel formgivning.

Karsten Vestergaard

Karsten Vestergaard

Lektor og underviser på Interaktivt Design-uddannelsen på DMJX. Specialist i brugernes møde med teknologier og kode som et kreativt og ekspressivt redskab. Har arbejdet med spil, robotter og VR og nørdet brugervenlighed og design til alverdens skærme.

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt