Bag Christiansborgs tykke mure

Hvad tænker de derinde på Christiansborg? Hvilke emner præger den politiske dagsorden, hvad er de økonomiske udfordringer og hvorfor? Mød ministre og andre toppolitikere og få en dugfrisk opdatering oven på folketingsvalget.

Derfor skal du tage kurset

Den politiske dagsorden skifter fra sæson til sæson. Det kræver, at du som journalist konstant holder dig opdateret omkring de emner, der påvirker den politiske debat.

Samtidig kræves tilstrækkelig baggrundsinformation, så du kan komme bag de indøvede budskaber og stille opklarende spørgsmål til politikerne.

"Alt tegner til, at valgkampen vil skrive sig direkte ind i historiebøgerne. Når vi til efteråret holder "Bag Christiansborgs tykke mure", vil vi få en unik mulighed for at gøre status ovenpå valget og få seminarer med de politikere, der skal lede Danmark. Meget tyder på, at vi også kommer til at møde nye partiledere, der vil udfordre det politiske system. Det bliver med garanti både interessant og lærerigt!" - Thomas Larsen, politiske kommentator og kursusleder.
 
På kurset her får du et topaktuelt indblik i, hvad der foregår bag de tykke mure på Borgen i kølvandet på folketingsvalget. Du får et godt overblik over de aktuelle politiske og økonomiske udfordringer, og du lærer at stille de rette kritiske spørgsmål.
 
Kurset giver dig samtidig også en unik mulighed for at møde og gå i dialog med ministre, partiledere, embedsmænd og ordførere.
 
Du lærer at:
 • indgå i dialog med ministre, partiledere, embedsmænd og ordførere.
   
 • forstå, hvad der er de seneste politiske og økonomiske reformer, og hvad de betyder.
   
 • overskue, hvad der er folketingets væsentligste sager og temaer, som de ser ud lige nu.
   
 • gennemskue udfordringerne for dansk økonomi.
   
 • forstå de enkelte partiers mærkesager og strategier for folketingsåret og afdække de bagvedlæggende strategier og dagsordener.
   
 • stille de rette kritiske spørgsmål, der går bag politikernes og embedsmændenes indøvede budskaber i dybden.
   
 • overskue de historiske og aktuelle linjer for dansk politik.

Kurset er for dig
Kurset er særligt udviklet til dig, der arbejder som journalist eller redaktør, og som vil have mere viden om økonomiske og politiske emner i dansk politik samt større forståelse for, hvordan man kommer bag om politikernes strategier og stiller de rette kritiske spørgsmål.

Vi forventer, at du har gyldigt pressekort og i øvrigt er bredt orienteret om dansk politik.

Sådan foregår undervisningen
Kurset er primært baseret på seminarer af en times varighed, hvor centrale politiske beslutningstagere fortæller - off the record – om konkrete politiske sager og deres egne politiske strategier.

Sidst kurset blev afholdt mødte kursisterne:

Ministre:

 • Søren Pape Poulsen, Justitsminister
 • Claus Hjort Frederiksen, Forsvarsminister
 • Simon Emil Ammitzbøll-Bille, Økonomi- og Indenrigsminister
 • Troels Lund Poulsen, Beskæftigelsesminister
 • Sophie Løhde, Innovationsminister

Partiledere:

 • Mette Frederiksen, Socialdemokratiet
 • Pia Olsen Dyhr, Socialistisk Folkeparti
 • Pernille Vermund, Nye Borgerlige

Embedsmænd:

 • Lars Haagen Pedersen, afdelingschef, Finansministeriet
 • Jacob Bruun Christensen, særlig rådgiver, Statsministeriet
 • Søren Søndergaard, pressechef, Dansk Folkeparti

Andre:

 • Peter Skaarup, Dansk Folkeparti
 • Pelle Dragsted, Enhedslisten
 • Mogens Lykketoft, Socialdemokratiet
 • Rasmus Nordqvist, Alternativet

Vi satser på et mindst lige så stærkt line-up denne gang.

Indimellem seminarerne trækker Thomas Larsen historiske og aktuelle linjer op for dansk politik.

Programmet er klart et par uger før kurset
For at sikre et aktuelt programmet falder de endelige aftaler på kursusdagene først på endeligt på plads i de sidste uger op til kurset. Du skal derfor forvente, at vi først kan sende dig et endeligt program et par uger i forvejen.

Sted
Christiansborg, herunder ministerier, gruppeværelser og ikke mindst Snapstinget.

Det indgår i prisen
Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Kollegarabat
Vi giver 20 pct. i kollegarabat på dette kursus, når I er flere afsted fra samme afdeling i organisationen. Det kan være en fordel at tage flere afsted fra samme arbejdsplads. Så har du en tæt sparringspartner med dig på kurset, og I kan bedre sætte de nye indsigter i spil, når I kommer tilbage på arbejdet.

Hvis I kommer to fra samme afdeling eller enhed i en virksomhed, så trækker vi simpelthen bare 20 pct. af deltagergebyret fra kollegaens plads på kurset. Kollegarabatten indløses ganske simpelt ved, at I tilmelder en kollega mere på kurset og skriver ”Kollegarabat Christiansborg E19” i kommentarfeltet ved tilmelding. Kollegarabat kan ikke kombineres med andre rabatter.

Tidligere kursister om kurset:

“Politikere og journalister går også ofte fejl af hinanden. Kurset er en god lejlighed til at få indsigt i, hvordan hinanden arbejder og tænker.”

- Tine Marie Borresø, journalist, DR – blandt andet på ”Detektor” og ”Hængt ud på forsiden”.

“Man får både viden om noget af det, der er aktuelt lige her og nu og en indsigt i hele processen omkring, hvordan politik bliver til.”

- Michael Mogensen, journalist, JydskeVestkysten, Haderslev.

På kurset møder du

Thomas Larsen

Analytiker på Berlingske og har arbejdet som journalist og forfatter på flere store dagblade. Har unik adgang til Christiansborg og en stor viden de historiske og aktuelle linjer i dansk politik.

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for afmelding.

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram