Interakttivt Design

Interaktivt Design

Fremtidens digitale fortællere

Optagelsesprøve

For at blive optaget på Interaktivt Design skal du bestå en optagelsesprøve. Kun ansøgere der er blevet udvalgt på baggrund af en forprøve, bliver inviteret til at gå til optagelsesprøven.

COVID-19: Som følge af Covid-19 vil årets optagelsesprøve ikke blive afholdt på skolen. Prøven vil fortsat blive holdt over to hele dage og nedenstående datoer ligger fast. Opgaverne vil blive stillet digitalt og løsningerne skal ligeledes afleveres digitalt. Alle ansøgere vil løbende blive direkte orienteret om eventuelle ændringer.

  • Optagelsesprøven afholdes: tirsdag og onsdag den 18. og 19. maj 2021
  • Svar på optagelsesprøven får du i din e-Boks: 28. juli 2021

Sådan foregår optagelsesprøven

Optagelsesprøven varer 2 hele dage hvor du skal vise dine færdigheder inden for grafisk og interaktivt design, visuel kommunikation samt forståelse for teknologi og medier ved løsnining af forskellige opgaver, herunder:

  • Opgaver i kreativitet og idégenerering
  • Designopgaver

Du skal også til en samtale online, der har til formål at afstemme dine forventninger til uddannelsen og vores forventninger til dig.

Her kan du se opgaveformuleringerne fra optagelsesprøven 2020:

Til vores Åbent Hus arrangement i februar har du mulighed for at tale med nogle af de studerende, der har løst opgaverne.

 

Hvordan forbereder jeg mig bedst til optagelsesprøven?

Der findes ingen opskrift på, hvordan du bedst forbereder sig på at komme ind på Interaktivt Design, men et godt udgangspunkt er at:

  • lære softwareprogrammer som Animate, Photoshop, After Effects, Illustrator og lignende programmer
  • tage kurser i tegning, koncept- og idéudvikling, multimedie og grafisk design
  • få studierelevant erhvervserfaring fra fx digitale bureauer, reklamebureauer, tegnestuer og it-virksomheder.

NB: Optagelsesprøven er i retslig terminologi en adgangsprøve, jf. Bekendtgørelsen om adgang til erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser. Det vil sige, at prøven er et adgangskrav, og at deltagelse i prøven er påkrævet for at få vurderet sin ansøgning.

Cathrina Ferreira

Spørgsmål?

Cathrina Ferreira
61 20 91 82 / caf@dmjx.dk

Mere om optagelse på Interaktivt Design