Skip to main content
Video der virker på sociale medier

Video til sociale medier

På dette videokursus lærer du at designe og producere korte videoer, som ikke drukner i indholdsstrømmen på sociale medier.

Sociale medier flyder over med video

Video virker godt på sociale medier. Det er gået op for de fleste.

Derfor flyder sociale medier også over med videoer - som for de flestes vedkommende drukner, inden de når sin modtager.

Hvis du vil have dine videoer til at flyde ovenpå strømmen af indhold, skal de ikke bare være korte, de skal også være designet og produceret til det specifikke sociale medie.

Video, som algoritmer og brugerne vil elske

Dette kursus gør dig i stand til at udvikle koncepter og producere korte videoer på 15-60 sekunder, der er målrettet sociale medier.

Du får en grundig indføring i hvilke videoformater, -genrer og virkemidler, der egner sig bedst til det enkelte sociale medie. Og du får praktisk træning i selv at producere videoindhold til SoMe.

Undervejs på kurset arbejder du med en idé fra dit eget arbejde, som du producerer og slutter af med at distribuere til en specifik social medie-platform. Og du udarbejder en indholdsmanual for brug af SoMe-video på din arbejdsplads.

På dette kursus lærer du, at:

 • udvikle videokoncepter og -indhold til fx Facebook, Instagram og YouTube.
 • planlægge og udføre videooptagelser.
 • redigere video med Final Cut Pro.
 • optimere din video til distribution på sociale medier.
 • lave en indholdsmanual til din arbejdsplads.

Med dig hjem får du:

 • en indholdsmanual tilpasset din arbejdsplads’ platforme og brugere.
 • en step-by-step guide til workflowet i en videoproduktion.
 • skabeloner til idé, planlægning, storyboard og skudplan.
 • en manual til Final Cut Pro.
 • masser af tips og tricks til distribution af video på sociale medier.
 • en færdigproduceret video klar til brug på dit arbejde.

Kurset er for dig

Kurset er henvendt til alle, der bruger sociale medier som kommunikationskanal; SoMe-managere, SoMe-redaktører, SoMe-kommunikatører eller –journalister i offentlige og private virksomheder og organisationer.

Du har let erfaring med video – enten med videokamera eller på mobilvideo. Kursets fokus er storytelling og virkemidler i det korte format på forskellige some-platforme og ikke på grundlæggende kamera- og redigeringsteknik for begyndere. 

 

Sådan foregår undervisningen

Før kurset afklarer vi dit behov og niveau, og du skal indsende eksempler fra dit arbejde, som vil blive inddraget konstruktivt i kurset.

Vi mødes først to sammenhængende dage, hvor undervisningen består af korte, inspirerende oplæg og kreative, afgrænsede videoøvelser i f.eks. idé og SoMe-genrer, visuel krog, tekster på video eller det gode video-opslag på Facebook.

En måned senere mødes vi til en opfølgningsdag med fokus på feedback, problemløsning og sparring til deltagernes videre arbejde med video på deres arbejdsplads. Mellem undervisningsgangene arbejder du videre med en videoproduktion og en content manual, der gør det nemmere at fortsætte arbejdet med SoMe-video i dit daglige arbejde.

Medbring eget optageudstyr – enten smartphone eller videokamera og evt. mikrofon, holder eller andet ekstraudstyr. Redigering på kurset foregår i Final Cut Pro eller Adobe Premiere Pro (computere bliver stillet til rådighed), hvis du er vant til at bruge et andet redigeringsprogram, må du gerne medbringe det på din computer eller mobil.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Emdrupvej 72 2400 Kbh. NV

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Kurser

Undervisere på dette kursus

Jens Haaning

Jens Haaning

Underviser og udviklingskonsulent på DMJX. Har undervist i korte videoformater og produktion på Aarhus Universitet og sideløbende arbejdet freelance med videoproduktion og kommunikation.

Lasse Olesen

Lasse Olesen

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt