Skip to main content
Kursus – Generativ AI: Introkursus med Peder Hammerskov

Generativ AI: Introkursus med Peder Hammerskov

Dyk ned i ChatGPT og Dall·E med Peder Hammerskov som din guide. Kurset gør dig i stand til at integrere disse generative AI-værktøjer i dit arbejde som journalist eller kommunikatør.

Derfor skal du tage kurset

Hvis du er nysgerrig efter at bruge ChatGPT og Dall·E, men har ikke fundet fodfæste endnu, så er kurset her netop til dig. Du lærer, hvordan generativ AI kan transformere din hverdag som journalist eller kommunikatør – og får styr på værktøjernes styrker og begrænsninger.

Du vil lære at anvende generativ AI i alle faser af dit arbejde, fra ideudvikling og research til publikation og deling på SoMe. AI kan hjælpe dig med at generere idéer, indsamle information, transskribere interviews, lave visuelle briefs, overkomme skriveblokeringer og meget mere. 

Du kommer også til at opleve, hvordan AI kan forbedre dine tekster, give feedback, lave korrektur og skabe grafiske illustrationer til dine artikler og opslag.

Det lærer du

Vi starter fra bunden – ingen forhåndskendskab er nødvendigt, og alle spørgsmål er velkomne. Det vigtigste er din nysgerrighed vilje til at udforske AI’s potentiale i dit arbejde. Efter kurset vil du være:

  • dygtig til at anvende ChatGPT og Dall·E effektivt
  • i stand til at udforme brugbare prompts til både research- og publikationsfaser
  • bevidst om de muligheder og udfordringer, generativ AI præsenterer
  • i stand til at skabe og publicere en historie fra bunden ved hjælp af ChatGPT.

Kurset er for dig

Du arbejder som journalist, kommunikatør, eller formidler i mediebranchen, det offentlige, eller den private sektor, og har erfaring med at arbejde med tekst og billeder i forskellige formater som artikler, hjemmesider, nyhedsbreve og sociale medier. Kurset henvender sig specielt til begyndere, der ønsker at dykke ned i brugen af AI-værktøjer.

Forberedelser før kurset

  • Opret en konto på ChatGPT og tilmeld dig ChatGPT Plus (175 kr./md.).
  • Medbring en konkret opgave eller idé fra dit arbejde, som du vil arbejde med på kurset.

Sådan foregår undervisningen

Kurset kombinerer teoretiske oplæg med tid til spørgsmål og praktiske øvelser. Vi diskuterer AI's styrker og begrænsninger og starter dagen med en teoretisk indføring i generativ AI, efterfulgt af praktisk anvendelse af ChatGPT og Dall·E. Dagen afsluttes med at du prøver at arbejde på dine egne opgaver ved hjælp af AI.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Helsingforsgade 6A, 8200 Aarhus N.

Tid

Som udgangspunkt kører første kursusdag fra kl. 10-16 og de følgende kursusdage kører fra kl. 9-16. Vi tager forbehold for ændringer. Du får de præcise tider i en mail.

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, og der bliver serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Kurser

Kursusstart:
Dato og sted:
- DMJX, Aarhus
Undervisere: Peder Hammerskov
Kursustype: Kursus
ECTS point: 0
Kursusnummer: 2409142433
Pris: DKK 4.500,- Eks. Moms
Moms

Prisen er ekskl. moms. Formelt kompetencegivende uddannelse (kurser med ECTS-point) er fritaget for moms.

Tilmeld kursus

Undervisere på dette kursus

Peder Rasmussen

Peder Hammerskov

Peder Hammerskov, adjunkt på DMJX. Peder har 15 års erfaring i krydsfeltet mellem kommunikation, journalistisk og undervisning, og står bl.a. bag et AI-netværk, som tæller ca. 400 journalister, kommunikatører, teknologieksperter, forskere og undervisere – og så driver han et udviklingsprojekt om AI på DMJX.

Peder Hammerskov
Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt