Skip to main content
Podcast for professionelle

Podcast for professionelle

Bliv superbruger i podcast. Dette kursus giver dig redskaber og viden til at arbejde professionelt med podcast både praktisk og strategisk. Du bliver undervist af to af Danmarks dygtigste podcastfolk, Dorte Palle og Tor Arnbjørn.

Derfor skal du tage kurset

Kurset er for dig, der gerne vil have det store kørekort i podcast. Du får både viden om hvordan podcastproduktion konkret foregår og hvordan man udgiver en podcast.

Derudover bliver du udstyret med redskaberne til at forstå podcastmarkedet og hvordan mediet kan bruges som strategisk kommunikation.

Når du er færdig med kurset, har du både et koncept, en færdigproduceret podcast, en markedsførings- og udgivelsesplan og en professionel værktøjskasse til at arbejde videre med mediet.

Du behøver ikke have produceret podcasts før, men du skal have kendskab til podcast-mediet som bruger og erfaring med at fortælle og formidle i andre medier er en fordel. 

Modulet er helt up to date med alle de nye digitale strømninger, men det hviler på den klassiske, gode fortællings grundlæggende principper og podcastens fantastiske muligheder.

Du får overblik over podcast-landskabet, og vi lytter os til inspiration fra de nyeste digitale fortælleformer og tilbage til klassikerne.

Oveni lægger vi en ekstra kommerciel dimension, hvor du vil få tips og hjælp til distribution og strategiske inputs til bæredygtige forretningsmodeller.

På dette kursus lærer du at

  • udvikle en løs idé til et stærkt podcast-koncept 
  • opbygge et podcastmanus narrativt og dramaturgisk 
  • planlægge og strukturere optagelser
  • interviewe med øre for mediet
  • optage god, medfortællende reportagelyd
  • lave klippemanus og redigere i Hindenburg
  • skrive og indtale en fængende introspeak
  • planlægge distribution og markedsføring af din podcast
  • kende de nyeste trends og tendenser på podcastfronten – både de journalistiske og kommercielle
  • skelne mellem de forskellige programformater.

Kurset er for dig

Kurset er for dig, der ønsker at arbejde professionelt med podcasts, men mangler redskaber til at komme fra løs idé til et bæredygtigt podcast-koncept, som er realistisk at producere, og som der er en målgruppe til. Det gælder både journalister på et medie, kommunikatører i en virksomhed, selvstændige og undervisere/forskere.

Du er eksempelvis

  • journalist på et (nyheds)medie, der producerer eller gerne vil producere podcasts
  • ansat i kommunikations- og marketingsafdeling, der vil arbejde med podcast som content til deres målgrupper
  • indholdsskaber, der vil udvide repertoiret med professionelt producerede podcasts 
  • kommunikationsmenneske i offentlig institution, faglig organisation eller NGO’er, der har historier, der egner sig til podcast-content
  • selvstændig, der vil udvikle og optimere din egen podcast
  • underviser eller forsker og vil blive bedre til at producere lytteværdige og lærerige podcasts om dit fagområde.

Sådan foregår undervisningen

Programmet er ambitiøst. Der skal nås meget samtidig med, at der er plads til skøre indfald, dybe refleksioner og perspektivrige diskussioner. Fremfor alt har kurset fokus på kvalitet og formidling i lyd.

Forløbet varer seks dage fordelt på to seminarer – det første i København og det andet som internat i Struer, hvor deltagerne får glæde af state of the art-faciliteter og ekspertise hos Soundhub Denmark på tre intensive, produktive, inspirerende kursusdage i Lydens by.  

Modulet er lavet i en let anvendelig guide-form, der vandrer hele vejen fra spæd idé, over optagelse, til finansieringsmuligheder og bæredygtige forretningsmodeller omkring din podcast. 

Deltagerne skal medbringe en podcast-idé eller -projekt på kurset til første mødegang, som de kan pitche og arbejde videre med i løbet af kurset.

Der vil være tilknyttet en professionel lyddesigner, og kurset afsluttes med en radiobiograf i et professionelt lydstudie i Soundhub Denmark i Struer, hvor vi afspiller vores produktioner for hinanden og giver feedback til den videre udvikling.

Der stilles optage- og redigeringsudstyr til rådighed (Tascam DR05 kit, høretelefoner og Hindenburg-redigering) men du er også velkommen til medbringe eget udstyr, hvis du gerne vil blive mere fortrolig med det.

Deltagerne kan komme fra hele Skandinavien, men undervisningen gennemføres primært på dansk – dvs. underviser-oplæg og øvelser. Feedback og sparring kan foregå på engelsk afhængig af behov.  

‘Podcastbogen’ af Tor og Dorte er inkluderet i kursusprisen og vil fungere som teoretisk grundbog på kurset.

Eksamen

Kurset afsluttes med aflevering af en skriftlig eksamensopgave bestående af en podcastproduktion (produktdel) af varighed på mellem 6 og 22 min. og en refleksionsrapport på mellem 6 og 10 sider. Opgaven bliver bedømt efter 7-trinsskalen med intern censur.

Sted

Seminar 1 foregår kurset på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Amagerfælledvej 190, 2300 København S.

Seminar 2 foregår kurset i Struer.

Det indgår i prisen

I København er frokost inkluderet i prisen, og der bliver serveret kaffe, kage og frugt i pauserne – overnatning indgår ikke.

I Struer indgår både forplejning og overnatning i prisen.

Du skal regne med en udgift på op til 1.000 kr. for faglitteratur til kurset.

Kurser

Niveau

Kurset er kompetencegivende på diplomniveau. Overblik over niveauerne i det danske uddannelsessystem

Omfang

Kurset har et omfang på 10 ECTS. Læs mere om ECTS

Adgangskrav

For at blive optaget på kurset skal du mindst have

  • en relevant videregående uddannelse mindst på niveau med en erhvervsakademiuddannelse, en akademiuddannelse eller en bacheloruddannelse
  • minimum 2 års relevant erhvervserfaring. Det betyder, at journalistik, kommunikation eller formidling har været en central del af dit arbejde i minimum 2 år efter endt uddannelse.

Opfylder du ikke adgangskravene? Sådan søger du om dispensation

 

Undervisere på dette kursus

Dorte Palle

Dorte Palle

Selvstændig konsulent. Digital storyteller. Podcast & Video Producent. Dorte Palle begyndte i DR som vært på P4 i P1. Hun har produceret et hav af reportager, dokumentar, features, montager, magasinprogrammer og temalørdage. I ti år var hun chef i DRs kulturafdelinger og stod bag udviklingen af mange koncepter og prisvindende udsendelser.

Tor Arnbjørn

Tor Arnbjørn

Tor Arnbjørn har gennem næsten tyve år beskæftiget sig med radio på alle niveauer i kanaler DR og er forfatter til Podcastbogen fra 2019. Han er uddannet journalist, er master i menneskeret fra City University, London og har en MBA fra Steinbeis University, Berlin. https://www.linkedin.com/in/torarnbjorn/

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt