Skip to main content
Lav bedre mobilvideo - for begyndere

Lav bedre mobilvideo - for begyndere

Video bliver ved med at vokse på mobile og sociale medier. Det skaber større værdi og engagement hos dine brugere, men kun, hvis historien er godt fortalt, og kvaliteten er i orden.

Derfor skal du kunne spotte og vinkle en god videohistorie og besidde de rent tekniske færdigheder til at fortælle den.

Video er i høj kurs

Video bliver ved med at vokse på mobile og sociale medier. Du kan også skabe større værdi for dine brugere med videoindhold, men kun, hvis historien er godt fortalt, og kvaliteten er i orden. Derfor skal du kunne spotte og vinkle en god videohistorie og besidde de rent tekniske færdigheder til at fortælle den.

Lær at producere mobilvideo – fra idé til publicering

På dette kursus lærer du med enkle regler, tips og greb at lave bedre mobilvideoer baseret på journalistisk storytelling. Du bliver fortrolig med mobilkameraets muligheder, du lærer at lave god lyd og klippe din historie sammen i app'en Kinemaster. Alt sammen viden og værktøjer, du kan bruge med det samme tilbage på din arbejdsplads.

På dette kursus lærer du, at:

  • forstå de grundlæggende principper for visuel storytelling.
  • optage og redigere videoer på mobilen med Kinemaster.
  • bruge tilbehør som eksempelvis ekstern mikrofon og stativ.
  • bruge apps, der udnytter mobilkameraet bedre - eksempelvis til tekster, filtre og beskæring.
  • Resize video til andre formater – fx 1:1 eller 9:16
  • publicere videoer til sociale medier.

Kurset er for dig ...

... der som en del af dine opgaver skal producere video med mobilen til et medie eller din virksomheds interne kommunikation eller på sociale medier. Du arbejder eksempelvis som journalist eller kommunikatør og har derfor behov for tekniske og fortællemæssige kompetencer til at producere godt video-indhold på mobilen i enkelt mobilt workflow fra idé til publicering.

Sådan foregår undervisningen

Undervisningen veksler mellem demonstrationer og træning i planlægning, optagelse, redigering og publicering. Undervejs løser du små øvelser og tekniske udfordringer og får ny inspiration, så du er helt klar til at gøre mobilvideo til en naturlig del af dit arbejde. Medbring din egen smartphone af nyere dato – enten iPhone eller Android. Det er en fordel, men ikke en forudsætning, hvis du har kendskab til dit mobilkamera og måske har snuset lidt til Kinemaster (iPhone og Android), som kan downloades i en gratis version.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Emdrupvej 72, 2400 Kbh. NV

Eller

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Helsingforsgade 6A-D, 8200 Aarhus N

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

 

Kurser

Undervisere på dette kursus

Cathrine La Cour

Cathrine la Cour

Journalist og producent fra DR TVs dokumentar-, kultur- og B&U-afdelinger. Arbejder som selvstændig producent, videojournalist og ekspert i visuel forskningsformidling i firmaerne Cattenbaum og Outreach-Now. 

Rasmus Heide

Rasmus Heide

Journalist, videoproducer, kommunikationsrådgiver og underviser. 20 års erfaring inden for online kommunikation. Selvstændig producer af film for hjælpeorganisationer, uddannelsesinstitutioner og finansverdenen.

Inger k Larsen

Inger K. Larsen

Lektor på DMJX og underviser i, hvordan man optimalt researcher, planlægger og producerer en god historie til video og tv.

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt