Kameraet op af lommen: Bliv god til mobilfoto

Journalister skal oftere selv billeddække deres historier. Og alle kan jo tage et billede med deres mobiltelefon, eller hvad? På kurset lærer du at håndtere dit mobilkamera og relevante kamera-apps, så du tager bedre billeder både inde eller ude.

Derfor skal du tage kurset
Som journalist er du ikke uddannet til at billeddække dine egne historier, men der opstår alligevel ofte situationer, hvor du selv skal tage billederne. Måske fordi det skal gå stærkt eller måske fordi fotografen er sparet væk.

I de tilfælde er det en fordel både at have et godt kendskab til kameraet i din mobil, at vide noget om lysforhold generelt samt relevante kamera-apps og kunne efterbehandle billedet direkte på din telefon.

På kurset lærer du i praksis, hvordan du teknisk og indholdsmæssigt gør dine mobilbilleder så professionelle, at du kan bruge dem både i trykte medier og på digitale platforme.

Du lærer at:

 • blive komfortabel med at bruge dit mobilkamera på opgaver.
   
 • udnytte alle features i mobilkameraet.
   
 • bruge andre kamera-apps, som giver dig endnu bedre billeder og redigeringsmuligheder.
   
 • efterbehandle billederne direkte på telefonen, så de er klar til brug.
   
 • anvende lys og andre teknikker for at lave mere end bare snapshots.

Kurset er for dig
Kurset er særligt udviklet til dig, der som journalist arbejder med at formidle nyheder, portrætter, reportager og historier – og som drømmer om at kunne tage mobilbilleder, der er så gode, at de kan bruges professionelt både i trykte medier og på digitale platforme.

Sådan foregår undervisningen
Kurset fokuserer på teknik, kamera-apps, indhold og simple øvelser. Vi forventer, at du er fortrolig med at håndtere en nyere smartphone på almindeligt brugerniveau.

Medbring selv smartphone (iPhone 6 eller en nyere model) eller iPad. Android smartphone kan bruges, men der kan være begrænsninger i forhold til redigering og apps.

Vi arbejder med de nyeste kamera-apps. Du får eventuelt mindre udgifter til køb af disse, hvis du ikke har dem. Før kursusstart sendes en oversigt over apps.

Husk oplader ;-)

Sted
Danmarks Medie- og Journalisthøjskole
Emdrupvej 72
2400 Kbh. NV

Det indgår i prisen
Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag. 

På kurset møder du

Jesper Voldgaard

Uddannet fotojournalist, arbejder som freelancefotograf, underviser og censor på DMJX. Har mere end 10 års erfaring i pædagogisk undervisning i billedforståelse og praktisk fotografi.
Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram