Skip to main content
Kameraet op af lommen - bliv god til mobilfoto

Kameraet op af lommen - bliv god til mobilfoto

Lær at tage professionelle billeder med din mobil.

På dette fotokursus får du fuldstændig styr kameraet i din mobiltelefon, så du selv kan tage gode mobilfotos til dine historier.

Tag selv billeder til dine historier

Som kommunikatør eller journalist er du ikke uddannet til at billeddække dine egne historier, men der opstår alligevel ofte situationer, hvor du selv skal tage billederne. Måske fordi det skal gå stærkt eller måske fordi fotografen er sparet væk.

Lær at tage gode mobilfoto

På dette praktiske fotokursus lærer du, hvordan du teknisk og indholdsmæssigt gør dine mobilbilleder så professionelle, at du kan bruge dem både i trykte medier og på digitale platforme.

På dette kursus lærer du, at:

  • blive komfortabel med at bruge dit mobilkamera på opgaver.
  • udnytte alle features i mobilkameraet.
  • bruge andre kamera-apps, som giver dig endnu bedre billeder og redigeringsmuligheder.
  • efterbehandle billederne direkte på telefonen, så de er klar til brug.
  • anvende lys og andre teknikker for at lave mere end bare snapshots.

Kurset er for dig

Kurset er særligt udviklet til dig, der som journalist eller kommunikatør arbejder med at formidle nyheder, portrætter, reportager og historier – og som drømmer om at kunne tage mobilbilleder, der er så gode, at de kan bruges professionelt både i trykte medier og på digitale platforme.

Sådan foregår undervisningen

Kurset fokuserer på teknik, kamera-apps, indhold og simple øvelser. Vi forventer, at du er fortrolig med at håndtere en nyere smartphone på almindeligt brugerniveau.

Medbring selv nyere smartphone (Android eller iOS) eller iPad (max 2 år gammel). Bemærk at der kan være begrænsninger på Android smartphone  i forhold til redigering og apps.

Vi arbejder med de nyeste kamera-apps. Du får eventuelt mindre udgifter til køb af disse, hvis du ikke har dem. Før kursusstart sendes en oversigt over apps.

Husk oplader og tjek at du har ledig plads på mobilen og rettighed til at installere apps.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Emdrupvej 72 2400 Kbh. NV

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag. 

Kurser

Undervisere på dette kursus

Jesper Voldgaard

Jesper Voldgaard

Uddannet fotojournalist, arbejder som freelancefotograf og underviser på DMJX på bl.a. Fotojournalistuddannelsen. Jesper har mange års erfaring i pædagogisk undervisning i billedforståelse og praktisk fotografi.

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt