Skip to main content
Kursus – stop motion til SoMe og web

Stop motion - til SoMe og web

Du lærer at skabe originale og appellerende stop motion-animationer, der fanger folks opmærksomhed på sociale medier. Du bliver undervist af illustrator og animator Tina Klemmensen, der har holdt TEDx Talks om brugen af dukkeanimation som kommunikationsværktøj.

Derfor skal du tage kurset

Hvis du vil fange folks opmærksomhed på sociale medier, skal du skabe opfindsomt, kreativt og interessevækkende indhold. Det kan du gøre ved at formidle dit budskab med stop motion-animationer.

Stop motion er en filmteknik, hvor du bruger dukker, tegninger, modellervoksfigurer eller rigtige mennesker til at animere din fortælling med. Teknikken fungerer på den måde, at du tager et billede, flytter dit objekt, tager endnu et billede, flytter dit objekt igen – og så fremdeles.

Efterfølgende kan du tilføje lyd og undertekster til din stop motion-film, og så er den klar til at få verdenspremiere på dine SoMe-kanaler.

Stop motion er langt fra en ny teknik – fx bruger filmen King Kong fra 1933 stop motion-elementer. I dag kan du bruge teknikken til at skabe interessant indhold kun ved hjælp af din smartphone og et par af dine børns bamser.

På dette kursus får du alle redskaberne til selv at producere korte, originale og kreative stop motion-animationer.

På dette kursus i stop motion lærer du at

  • idégenerere
  • finde den rigtige visuelle vinkel på din historie
  • skabe fremdrift i din fortælling
  • lave story boards og skabe overblik over dine optagelser
  • skabe et visuelt univers, sætte lys og lave rekvisitter
  • animere og give liv til dine fortællinger
  • tilsætte lyd og tekst til dine optagelser
  • distribuere dine film på sociale medier. 

Du lærer også alle de gode insidertricks, der gør, at netop din animation bliver set.

Kurset er for dig

Du er kommunikationsmedarbejder, journalist, social media manager eller lignende og arbejder professionelt med at skabe indhold til digitale platforme. Du vil gerne bryde gennem den visuelle lydmur på sociale medier – og du mangler et hurtigt og effektivt værktøj.

Sådan foregår undervisningen

Du får kreative materialer i hånden 2 minutter efter, du er trådt ind ad døren. Det er en hands on-workshop, hvor du først og fremmest får praktiske færdigheder til at skabe stop motion-film på egen hånd.

Når du går ud ad døren igen har du fået trænet din idegenereringsmuskel, lært om designtænkning, tegnet storyboards, skabt et visuelt univers ud af det forhåndenværende på dit arbejdsbord, sat lyset, animeret din fortælling, lagt lyd på det hele og sendt din film til premiere på de sociale medier.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, Emdrupvej 72, 2400 København NV.

Det indgår i prisen 

Frokost er inkluderet i prisen, og der bliver serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Kurser

Undervisere på dette kursus

Tina Klemmensen

Guest - Tina Klemmensen

Uddannet illustrator fra Designskolen Kolding og stop motion-animator fra det britiske animationsfirma Aardman. Tina har tegnet børnebøger stopfyldt med dinosaurer, bygget ubegribeligt mange høns til filmen Flugten fra Hønsegården og animeret Postmand Per. Hun har afholdt masser af animationsworkshops og været på scenen til TEDx Talks om brugen af dukkeanimation som kommunikationsværktøj.

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt