Skip to main content

Tjekliste: husk det her, når du live-streamer

03.12.2020

Få ekspert Cathrine la Cours tjekliste med alt det, du skal huske til din næste live-stream

Kursus – Live-streaming for begyndere

Corona har sat en stopper for mange gode events i 2020 og 2021. Derfor har flere fået øjnene op for live-streaming, der er en kommunikationsform i kraftig vækst. Men det skal se pænt og professionelt ud, hvis du skal fange og fastholde dit publikum. Her er DMJX-underviser og live-streaming-ekspert Cathrine la Cours tjekliste med alt det, du skal huske til din næste live-stream.

1. Stabilt internet

”Du skal have en god, stabil internetforbindelse. Jeg kan simpelthen ikke understrege det nok. Derfor kan du ikke sætte dit live-streaming-studie op nede i virksomhedens betonkælder, hvor signalet driller. Der skal bare være hul igennem konstant.”

2. Test, test, test

”Det der med at koldstarte en live-stream, det er en sindssyg dårlig ide. Der er mange potentielle fejlkilder, når du live-streamer, så test, test, test. Folk er nådesløse på den anden side af skærmen. Hvis de sidder og kigger på noget, der ikke fungerer, så er det adios efter et par sekunder.”

Folk er nådesløse på den anden side af skærmen.

Cathrine la Cour

3. Rolig baggrund

”Skab en rolig baggrund – og hav kontrol over den. Du skal ikke live-streame fra et sted, hvor der pludselig kan foregå forstyrrende ting omkring dig. En rolig baggrund gør, at både du og dine seere kan koncentrere dig om det, der bliver live-streamet.”

4. Ordentligt lys

”Ansigterne – det er dem, vi kommunikerer med på live-stream – skal være godt belyste. En kontorlampe i fjæset duer ikke, folk bliver gule i ansigterne. Du skal have fat i en lyskilde, som du kan kontrollere, og som er udviklet til formålet.”

5. Styr på lyden

”Dårlig lyd er næsten det værste. Brug en ekstern mikrofon – du kan ikke nøjes med den, der er i din telefon eller i dit kamera. Og overvej om du skal bruge trådløse eller stationære mikrofoner. Trådløse mikrofoner kan være fede, men det er min erfaring, at stationære mikrofoner er mere pålidelige.”

Relevant kursus