Skip to main content
Kursus – Live-streaming for begyndere

Live-streaming for begyndere

Du lærer at planlægge og producere din næste livestream fra det simple set-up med mobilen til en mere avanceret flerkamera-produktion.

Live-streaming er smart, fleksibelt og skalerbart. Under corona-krisen har mange fået øjnene op for potentialet i at streame events og indhold. Men også uden for krisetider er der fordele ved at møde dine målgrupper på deres egne skærme. På kurset lærer du at planlægge og producere din næste livestream fra det simple set-up med mobilen til en mere avanceret flerkamera-produktion.

Derfor skal du tage kurset

Corona-krisen har sat en stopper for mange gode events i 2020. Men med så mange kriser har det også åbnet nye muligheder, herunder livestreaming. Virtuelle møde-apps som Zoom, Teams, Meet og Skype er blevet uundværlige og en naturlig del af vores digitale, visuelle kommunikation. Det gælder fra enkle møder på Zoom og Teams, over streaming med mobiltelefonen til Facebook, Instagram og Youtube, og til de større livestreams med flere kameraer fra events og konferencer.

Med nogle få værktøjer til planlægning, optagelse og teknisk løsning, kan du gå mere trygt og professionelt til værks til din næste livestream af et møde, webinar eller event.

I et trygt og legende øvelsesrum

Gennem hands-on øvelser får du prøvet forskellige streamingprogrammer og -teknologier af. 

Du træner at højne mødeoplevelsen på Zoom ved hjælp af en større kvalitet i brugen af billede og lyd, og du lærer at lave en simpel live-streaming med mobiltelefonen til Facebook. Du prøver også kræfter med at planlægge og afvikle en live-streaming med flere kameraer af et lidt større arrangement.

Det foregår alt sammen i et trygt og legende øvelsesrum, hvor det ikke er en forudsætning, at du har live-streamet eller betjent et videokamera før – det lærer vi dig at betjene til formålet.

Du lærer at

  • Vurdere, hvornår en begivenhed egner sig til live-streaming – og hvad der egner sig til hvilke målgrupper
  • Producere god video og lyd. Det kan du også tage med dig, når du skal lave produktioner, der ikke skal live-streames
  • Vurdere hvilke steder og lokaler, der egner sig til en live-streaming, og hvordan du bedst dækker begivenheden på lokationen med din live-streaming
  • Vurdere hvilke platforme, der egner sig bedst til formålet og målgruppen for din live-streaming

Kurset er for dig

Kurset er for dig, der arbejder som journalist, kommunikationsmedarbejder, eventarrangør, konsulent og administrativ medarbejder, som til daglig laver projekter, events og indhold til web og sociale medier. Du vil gerne lære, hvordan live-streaming helt lavpraktisk fungerer, men også træne dit blik for, hvad der er god visuel kommunikation, hvad der egner sig til streaming, og hvordan du sikrer den bedst mulige audiovisuelle kvalitet.

Du behøver ikke at have produceret livestream før, men det er en fordel, at du har lidt kendskab og erfaring med kameraet i din mobiltelefon og med nogle af de gængse møde-apps og videoplatforme, f.eks. Zoom, Google Meet, Facebook, LinkedIn og YouTube.

Hvis du mest er interesseret i at brænde igennem, når du live-streamer, så anbefaler vi vores kursus Bliv skarp på skærmen.

Sådan foregår undervisningen

Kurset varer 2 dage, og her går vi i en slags live-streaming-træningslejr med masser af praktiske øvelser, så du får fingrene i udstyret – kombineret med korte oplæg, input og feedback undervejs.

På dag 1 fokuserer vi på det simple set-up med din egen mobiltelefon og streaming til sociale medieplatforme. På dag 2 fokuserer vi på et større set-up med flere kameraer til f.eks. streaming af events eller konferencer.  

Formålet er at blive tryg inden dit næste live-streamede møde, webinar eller event. Du får styr på at kunne vælge det rigtige tekniske set-up og den rigtige kanal til formålet og målgruppen og producere live-streamen i en kvalitet, som understøtter formidlingen. 

Du skal medbringe en bærbar computer og en nyere mobiltelefon – Android eller iPhone. Husk oplader, høretelefoner og evt. adaptere. Du vil ved kursustilmelding få at vide, hvilke apps du skal have installeret på din telefon, inden vi mødes. DMJX stiller under kurset live-streaming-teknologi samt mikrofoner og stativer til rådighed.

Sted

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Emdrupvej 72 2400 Kbh. NV

Det indgår i prisen

Frokost er inkluderet i prisen, ligesom der vil blive serveret kaffe, kage og frugt i pauserne både formiddag og eftermiddag.

Kurser

Undervisere på dette kursus

Underviser – Cathrine la Cour

Cathrine la Cour

Journalist og producent fra DR TVs dokumentar-, kultur- og B&U-afdelinger. Arbejder som selvstændig producent, videojournalist og ekspert i visuel forskningsformidling i firmaerne Cattenbaum og Outreach-Now. 

Underviser – Tobias Bagge

Tobias Bagge

Visuel formidler med stor erfaring inden for TV-, SoMe- og webformidling af både underholdning, videnskab og undervisning. Kan både tilrettelægge, filme og klippe – og er oprindelig uddannet cand.comm.

Kontakt os

Har du et spørgsmål?

Ring eller skriv til en af vores kursuskoordinatorer eller studievejledere, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp.

Kontakt