Skip to main content

Det lytter eksperten selv til: 3 podcastanbefalinger

Podcastproducent Dorte Palle guider dig her til 3 gode podcasts, som hun selv lytter til lige nu.

DMJX, Aktuelt, Det lytter eksperten selv til: 3 podcastanbefalinger

Dorte Palle begyndte sin karriere som studievært og tilrettelægger på P1 og har siden produceret et hav af reportager, dokumentar, features, montager, magasinprogrammer og temalørdage til radio og tv.

Siden har hun været chef i flere af DR’s kulturafdelinger og har stået bag udviklingen af flere koncepter og prisvindende udsendelser.

Nu arbejder hun som selvstændig konsulent, digital historiefortæller, podcast- og videoproducent og underviser på kurset Podcast for professionelle.

Hun giver dig her en guide til 3 gode podcasts, som hun selv lytter til lige nu.

1. It’s nice to hear you

”Det er første gang nogensinde, jeg har hørt et datingformat på podcast. Det er mega spændende at lade folk date kun via lyd. Programmets deltagere sender voice memos til hinanden, og det er interessant at følge med i, hvordan deres relationer udvikler sig, når de hverken kan se hinanden eller swipe videre. Det er nummer 1 på min lytteliste lige nu – det er så lækkert lavet og viser en helt ny retning for podcastmediet.”

2. The Heart Podcast

”Værten Kaitlin Prest startede podcasten i sit soveværelse tilbage i 2014, hvor hun fortalte meget autentiske og sårbare historier fra sit liv. Siden har hun åbnet op for at fortælle andres historier også, som hun rammer ind med et speak. Det er bare en superskøn podcast, der er lækkert produceret.”

3. Konstruktive konflikter

”Det er en tidligere kursist på Podcast for professionelle der arbejder i HK, der har lavet denne her podcastserie om konflikthåndtering. Værten Gitte Svanholm kunne have nøjes med at interviewe forskellige konfliktmæglere, men i stedet har hun et setup med skuespillere, der spiller konfliktscener, som eksperterne så taler ud fra. Det er bare produceret med så meget overskud.”

Det er så lækkert lavet og viser en helt ny retning for podcastmediet.

Dorte Palle om podcasten "It’s nice to hear you".

Relevant kursus

Om Dorte Palle

DMJX, Podcast for professionelle, Dorte Palle

Dorte Palle

Selvstændig konsulent og CCO i produktionsselskabet Rakkerpak Productions. Dorte er grundlægger af Nordic Podcast Academy og har en lang karriere som tv- og radioproducent fra DR bag sig.