Skip to main content

Derfor er Trump så grim

12.11.2020

Grafisk designer Gert K. Nielsen viser 4 eksempler på, hvordan amerikanske medier har favoriseret Joe Biden og gjort Donald Trump ekstra grim i deres grafik.

Det er en smagssag, om intrikat hentehår og mørkeorange foundation er klædeligt. Men det er et faktum, at flere amerikanske medier gør Donald Trump ekstra grim i deres grafik – eller favoriserer Joe Biden.

Vi har snakket med grafisk designer Gert K. Nielsen, der viser 4 eksempler på, at amerikanske medier har ladet deres politiske holdning skinne igennem i deres grafiske arbejde.

Klik på billederne herunder og scroll gennem dem – og få Gerts analyse bagefter.

Billede 01/04

”CNN hader Trump, og Trump hader CNN. Det ved vi allerede, og det kommer til udtryk i grafikken her, som jo i princippet burde være neutral. Først møder vi Biden. Han ser venlig og beslutsom ud og kigger os i øjnene. Derefter glider vores blik over på Trump, der står og kigger op i luften med sådan en selvglad kejserattitude. Han er irriterende at se på.”

Billede 02/04

"Hvad er en af Joe Bidens største udfordringer? Han er gammel, og han ser gammel ud. For at omgå det faktum har analyseinstituttet YouGov brugt et 11-12 år gammel billede af Joe Biden i deres grafik, hvor han ser langt yngre og friskere ud. Billede stammer fra hans indsættelse som vicepræsident i 2009. Han ser jo slet ikke sådan ud i dag."

Billede 03/04

”Michael Bloomberg stillede jo selv op som præsidentkandidat for demokraterne og burde ikke have indflydelse på de redaktionelle beslutninger i sin mediekoncern. Ikke desto mindre er Trump her tegnet, så det ligner, at han har fået et blåt øje. Han ser virkelig træt og slidt ud – de skygger gør slet ikke noget godt for ham. Indrømmet, Bidens underlæbe er også mærkelig, men han ser meget mere behagelig og resolut ud.”

Billede 04/04

”Detroit Metro Times er måske ikke det mest toneangivende medie, men det her eksempel er så grotesk, at jeg har taget det med alligevel. Det er over stregen at bruge de her illustrationer overfor hinanden, vil jeg mene. Trump ligner en dæmon, der lige er steget op fra helvede. Sådan kan man ikke – i forbindelse med sin nyhedsdækning – tegne en person, der stiller op til et præsidentvalg.”

Trump ligner en dæmon, der lige er steget op fra helvede.

Gert K. Nielsen

Relevante kurser