Optagelsesprøve

For at blive optaget på Fotografisk Kommunikation skal du bestå en optagelsesprøve. Kun ansøgere der er blevet udvalgt på baggrund af en forprøve, bliver inviteret til at gå til optagelsesprøven, hvor du løser en række praktiske opgaver og deltager i en samtale.

COVID-19: Som følge af Covid-19 vil årets optagelsesprøve ikke blive afholdt på skolen. Prøven vil fortsat blive holdt over to hele dage og nedenstående datoer ligger fast. Opgaverne vil blive stillet digitalt og løsningerne skal ligeledes afleveres digitalt. Alle ansøgere vil løbende blive direkte orienteret om eventuelle ændringer.

 

 • Optagelsesprøven afholdes: 2.-3. maj 2020
 • Svar på optagelsesprøven får du: 28. juli 2020

Sådan foregår optagelsesprøven

Optagelsesprøven varer 2 dage hvor du skal vise dine færdigheder inden for fotografisk og visuel kommunikation, dine samarbejdsevner samt forståelse for teknologi og medier.

Du skal løse forskellige opgaver, fx:

 • Kreativitetsopgave
 • Foto- eller videoopgave
 • Storyboardopgave

Du skal også til en online samtale, der har til formål at afstemme dine forventninger til uddannelsen, og vores forventninger til dig.

Se en af opgaveformuleringerne fra optagelsesprøven 2016 (PDF)

2 eksempler på løsning af optagelsesprøven 2016 (PDF)

Hvordan forbereder jeg mig bedst til optagelsesprøven?

Der findes ingen opskrift på, hvordan du bedst forbereder dig på at komme ind på Fotografisk Kommunikation, men et godt udgangspunkt er at:

 • lære softwareprogrammer som Adobe pakken: InDesign, Photoshop, After Effects, Illustrator, Premiere Pro, Final Cut Pro og lignende programmer
   
 • tage kurser i fotografi, video, filmredigering, tegning, koncept- og idéudvikling, og grafisk design
   
 • få studerelevant erhvervserfaring fra fx fotostudier, reklamebureauer, og medieredaktioner.

NB: Optagelsesprøven er i retslig terminologi en adgangsprøve, jf. Bekendtgørelsen om adgang til erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser. Det vil sige, at prøven er et adgangskrav, og at deltagelse i prøven er påkrævet for at få vurderet sin ansøgning.

brown-light
 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram