Skip to main content

Anne Mette Møller Hartelius

Lektor
Afdeling: Grafisk Design
Kontor: B5,41
Mobil: 51 23 50 08
Email: amh@dmjx.dk
LinkedIn

Hvad er mine arbejdsområder/specialeområder 

Uddannet civilingeniør og grafisk designer – 25 års professionel erfaring med grafisk design i mediebranchen, både som udøvende og som underviser, konsulent og foredragsholder. Specialiseret i corporate visual brand identity, logodesign, visuel kommunikation, infografik, art direction og kreativ kode. 

Ud over at undervise vores skønne studerende på DMJX, fungerer jeg som uvildig rådgiver for designkøbere/interne designere hos virksomheder og organisationer. Her hjælper jeg med at kvalificere beslutninger om ny visuel identitet, faciliterer design audits eller udvikler specifikke nye grafiske designforslag. Jeg kommer også gerne ud og holder foredrag eller udvikler workshops i samarbejde med virksomheder – eksempelvis kan nævnes tidligere foredrag om dynamisk visuel identitet hos en C25 erfagruppe af brand managers, workshop om infografik hos en gruppe af økonomiske formidlere hos Nationalbanken og workshop om magasinforsider hos en gruppe af redaktører hos Gyldendal.

Hvad kan jeg lide ved mit arbejde på DMJX? 

Noget af det bedste ved jobbet er den evigt spændende udveksling af ny viden og inspiration fra kolleger, gæsteundervisere og studerende fra ind- og udland.

Forskning 

Jeg er meget optaget af at bidrage til at gøre designprocesser mere transparente og dokumenterbare. Grafisk design opfattes til tider af omverdenen som ‘magic’, og designerens teoretiske grundlag omtales som ‘tavs viden’ fordi det ofte er uklart, hvad der foregår i den kreative proces. Jeg arbejder på metoder og modeller der giver sprog til den ‘tavse’ viden og styrker designeres rolle som værdifuld samarbejdspartner gennem mere kvalificeret argumentation. 

Link til profil på UC Viden