Skip to main content

Foto, video og præsentationer: Kreative discipliner for videnspersonale på DIIS

Til Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) sammensatte vi en kursusrække med 3 separate 1-dags-kurser i henholdsvis fotografering, mobilvideo og præsentationsteknik. Målgruppen var forskere og andre interesserede medarbejdere fra DIIS, der skulle bruge værktøjerne til i højere grad selv at bidrage med indhold til forskningsformidlingen.

Nogle meget brede ønsker til kompetenceudvikling i årets MUS-samtaler blev anledning til, at Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) tog kontakt til DMJX. I en organisation med masser af forskere og videnspersonale var der et ønske om at blive bedre til de kreative sider af jobbet. 

  

På DIIS arbejdes der meget med feltarbejde, og mange tager fotos til privat brug. Men flere ville gerne bruge billeder og video mere professionelt, så det i højere grad kunne bruges i forskningsformidlingen. 

 

Formøde med forventningsafstemning på tværs af organisationen  

På et formøde mødtes Christopher Bering Baden fra DMJX Kurser & Videreuddannelse med DIIS-medarbejdere fra både HR, forskergruppen og kommunikationsafdelingen. Her blev der afdækket behov og forventningsafstemt på tværs af organisationen: Hvad var budgettet, hvilke leverancer skulle kommunikationsafdelingen bruge fra forskerne, og hvilke discpliner ville forskerne gerne blive dygtigere til?  

  Muligheden for at skræddersy lidt forskellige kurser var rigtig godt. Vi har et begrænset kursusbudget. Så vi kunne få lidt flere folk med, end hvis vi skulle have sendt dem afsted hver især. Det gav os mulighed for at prøve nogle kurser af, som vi ikke ville have afholdt normalt, siger Nadia Alanti, HR Coordinator ved DIIS. 

  Tilbagemeldingerne har været meget positive, og flere har fået blod på tanden til virkelig at arbejde videre med nogle af de her værktøjer.

  Nadia Alanti, HR Coordinator ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS)

  Konklusionerne fra formødet blev til et skriftligt kursustilbud til DIIS, der takkede ja til tilbuddet. Herefter gik det stærkt med at få aftalt datoer på tværs af DIIS og DMJX's undervisere, så kursusrækken var klar på den anden side af sommerferien. 

  Sådan lød den skræddersyde kursusbeskrivelse for DIIS 

  Kursus: Bliv god til mobilfoto 

  Et heldagskursus med én underviser om at tage gode fotos og at kunne fortælle historier med fotos. Med udgangspunkt i det teknisk mulige med et mobilkamera. Og med udgangspunkt i jeres virkelighed, når I fx er ude på Syd-projekter, hvor lys og etik kan være særlige udfordringer.    

  Underviser: Jesper Voldgaard, freelancefotograf og underviser på fotojournalistuddannelsen ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 

  Inden for rammerne af en enkelt kursusdag kommer vi fx omkring: 

  • Hvad skaber den gode visuelle fortælling? Hvad skal du komme hjem med for at kunne bruge det i en velfungerende fortælling? 
  • Lær at tage professionelle billeder med din mobil 
  • Få styr på kameraet i din mobiltelefon, og udnyt alle features i det 
  • Bliv komfortabel med at bruge dit mobilkamera ude i felten 
  • Brug andre kamera-apps, som giver dig endnu bedre billeder og redigeringsmuligheder 
  • Find det gode lys og brug enkel lyslægning 
  • Brug billedet som et fortællende redskab – og ikke kun som fyld – og planlæg og tænk din fortælling visuelt, så du fremover kan tage meget bedre billeder 
  • Fang historien fra den rigtige vinkel og helt tæt på 

    

  Kursus: Lav bedre mobilvideo 

  Et heldagskursus med én underviser om at bruge sin smartphone til at producere korte videoer. Også her med udgangspunkt i jeres virkelighed og udfordringer ude i felten. 

  Underviser: Inger K. Larsen, lektor ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, underviser på journalistuddannelsen. 

  Inden for rammerne af en kursusdag kommer vi fx omkring: 

  • Hvad skaber den gode visuelle fortælling? Hvad for noget slags video skal du komme hjem med for at det kan bruges i en velfungerende fortælling? 
  • Forstå de grundlæggende principper for journalistisk visuel storytelling 
  • Bliv fortrolig med mobilkameraets muligheder og udfordringer 
  • Producer korte, journalistiske videoer med enkle midler og i høj kvalitet 
  • Brug apps der udnytter mobilkameraet bedre – eksempelvis til tekster, filtre og beskæring 

    

  Kursus: Præsentationsteknik 

  Et heldagskursus om at mundtlig formidling og om at holde den gode præsentation. Med udgangspunkt i de situationer, som I holder præsentationer i. 

  Underviser: Trine Nebel, adjunkt ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, underviser i troværdig kommunikation. 

  Vi kommer fx omkring: 

  • Lær at få gåsehuden frem og at undgå at få øjenlågene til at glide i 
  • Fortæl et overordnet budskab til særlige modtagere 
  • Arbejd med historier – ”passionsfortællinger” 
  • Hvad påvirker modtageres opfattelse af troværdighed 
  • Styrk din personlige gennemslagskraft, fremtoning og mundtlighed 
  • Kendskab til autenticitet som afgørende virkemiddel 
  • Forstå tillid som et kommunikationsredskab 
  Kontakt os

  Tag næste skridt her

  Kontakt os, hvis du har brug for at vide mere om vores virksomhedskurser. Vi er klar med faglig sparring og idéer til jeres fælles kompetenceløft.

  Hvis du allerede ved, hvad I vil have, er det også her, du bestiller jeres virksomhedskursus.

  Tag fat i os via e-mail eller telefon for en uforpligtende dialog. Du kan også sende dine kontaktoplysninger via kontaktformularen herunder. Så kontakter vi dig.

  Udfyld kontaktformularen