Skip to main content
DMJX Campus Aarhus

Halvdagskonference på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Den professionelle relation mellem forsker og journalist

Mandag d. 24. oktober fra klokken 14.00 - 17.30

(Konferencen er fuldt booket, men du er velkommen til at skrive dig på ventelisten)

I de senere år har samarbejdet mellem forskerkilder og journalister fået øget opmærksomhed i både medierne og i videnskabelige miljøer. Årsagerne er mange: De sociale mediers stigende betydning; kortslutningen af vidensmonopoler hos traditionelle interessenter; den øgede politisering af professionerne; og ikke mindst en politisk anfægtelse af de underliggende motiver for både nyheder og videnskab: Der sættes spørgsmålstegn ved ”sandheder” som aldrig før, samtidig med at den fælles stræben efter troværdig viden aldrig har været vigtigere.

Foreløbigt program

14.00 - 14.15  Velkomst ved Julie Sommerlund, rektor på DMJX

14.15 - 15.15 Forskerpanel: Samarbejdet med journalister. Moderator: Kristoffer Frøkjær. Paneldeltagere: Anja Cetti Andersen, Søren Riis Paludan, Peter Viggo Jakobsen og Kirstine Sinclair.

15.15 - 15.30 Pause

15.30 - 16.15 Keynote: Kresten Roland Johansen & Jakob Dybro Johansen præsenterer ny forskning om dagspressens brug af ekspertkilder.

16.15 - 16.30  Pause

16.30 - 17.30  Mediepanel: Samarbejdet med forskerkilder. Moderator: Lotte Folke. Paneldeltagere: Gunver Lystbæk Vestergård, Thomas Hoffmann, Louise Drivsholm og Christian Birk.

 

Halvdagskonferencen ligger i forlængelse af en engelsksproget workshop: Journalist-researcher interactions: Finding common ground in a post-truth world? Workshoppen afholdes fra 11.00-13.00 i tilknytning til ECREA-konferencen, som Aarhus Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole ligeledes er værter for. Her fremlægges resultater fra de nyeste videnskabelige undersøgelser af relationen mellem forskere og journalister. Hvis du som forsker ønsker at deltage i workshoppen, skal du kontakte Morten Brænder. Læs mere her:

ECREA Call for abstracts information (PDF)

 

Konferencen er en del af projektet Den professionelle relation mellem forsker og journalist. Projektet har modtaget økonomisk støtte fra Aarhus Stiftstidendes Fond og Dagspressens Fond. Konferencen er desuden medfinansieret af Den Forskningsstrategiske Pulje, Institut for Kultur og Samfund (AU) og af Center for Journalistiske Universitetsuddannelser (AU).

Hvornår

Mandag d. 24. oktober fra klokken 14.00 - 17.30

Pris

Konferencen er gratis

Hvor

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (Campus Aarhus) (Det blå auditorie)

Arrangører

Kresten Roland Johansen, The Danish School of Media & Journalism

Jakob Dybro Johansen, The Danish School of Media & Journalism

Lene Kühle, School of Culture and Society – Aarhus University

Morten Brænder, Centre for University Studies in Journalism – Aarhus University

Tilmelding

Konferencen er fuldt booket, men du er velkommen til at tilmelde dig her og blive skrevet på ventelisten.

 

Forskerpanel
Mediepanel
Moderatorer
Arrangører