Skip to main content

Sådan overbeviser du din leder om, at efteruddannelse er verdens bedste idé

Læs med her, og få 5 argumenter, som kan bruge til at forsikre din chef om, at du skal afsted på efteruddannelse

Kursus Rådgiverens gennemslagskraft

Vi kender din situation. Du har fundet den helt rigtige efteruddannelse. Nu skal du bare liiige have et ”go” fra din chef.

Hva’ koster’n? Bliver du spurgt.

Og hvad lærer du?

Og hvor mange dage drejer det sig om?

[Indsæt selv flere chefagtige spørgsmål]

Inden du svarer på din chefs spørgsmål, vil vi lige fortælle dig, hvilke billeder der muligvis danner sig i hans/hendes hoved, når du siger ordet ’efteruddannelse’:

Når du siger 'efteruddannelse', tænker din chef straks, at det må være noget med et onlinekursus (måske i Photoshop) til 950 kroner. Din chef tænker nok også, at det da bare bliver afviklet over en formiddag.

Efter onlinekurset i Photoshop er du – i din chefs hoved – nærmest færdiguddannet grafiker, så du nu også, udover dine almindelige opgaver, kan løse alle virksomhedens designopgaver.

Men ... du har ikke kun brug for 950 kr. og en formiddag til et Photoshop-kursus.

Du har brug for 10-20.000 kr. og flere kursusdage, så du kan dygtiggøre dig i dybden inden for dit fagområde.

Så hvad siger du til din chef, når du gerne vil på efteruddannelse?

Du siger:

  1. ”Chef … jeg får en forlomme inden for mit fagområde, når jeg efteruddanner mig. Vi skal jo huske at være foran konkurrenterne.”
  2. ”Chef … jeg bliver undervist af aktive branchespecialister, så jeg kommer hjem fra efteruddannelsen med værktøjer, jeg kan bruge i mit eget job med det samme.”
  3. ”Chef … jeg arbejder på konkrete cases og problemstillinger fra mit eget arbejdsliv i løbet af kurset. Så faktisk er jeg på arbejde, mens jeg efteruddanner mig.”
  4. ”Chef … jeg kan muligvis få finansieret noget af (eller hele) min efteruddannelse via kompetencefonde. DMJX har endda lavet et samlet overblik over tilskudsmuligheder til dig her.”
  5. ”Chef … jeg kan løfte nye arbejdsopgaver, når jeg har været på efteruddannelse, og jeg kan dele min nyerhvervede viden med mine kollegaer – og løfte hele afdelingen.”

Hvis du har brug for flere argumenter, så tøv ikke med at kontakte os. Vi sidder klar til at guide dig på mail eller telefon – og vi kan hjælpe dig med at imødekomme alle de tænkelige indvendinger, din chef måtte have, når du gerne vil på efteruddannelse. Se kontaktinfo herunder.

Kontakt os, hvis du har brug for hjælp til at komme på efteruddannelse