Skip to main content

Virus skruer op for kreativiteten

18.12.2020

Alle er dødtrætte af Corona og hjemmearbejde, men et pandemisk benspænd kan også sætte blus under den kreative tænkning hos de studerende på Kreativ Kommunikation.

Når alt skal klares via skærm, zoom og på afstand, kan man så man så overhovedet bede nogen om at lave en video sammen? Men når Covid19 lukker skolen og sender alle studerende hjem, så har man som underviser ikke så mange valg. Og adjunkt Joachim Rosenstand, der underviser på 1. semester på Kreativ Kommunikation, sendte alligevel opgaven ud til de studerende, præcis som den ville have set ud, hvis der ikke rasede en pandemi.

- Selvfølgelig tænkte jeg, hvordan går det nu, kan de løse det? Men det viste sig jo, at det benspænd, at de IKKE kunne sidde sammen og komme ud og optage sammen gav meget strammere idéer og udførsler, siger han.

Briefet til opgaven:

  • TEMA: “BEGÆRET” - To mennesker. Den ene har noget, den anden gerne vil ha’…
  • KRAV: 2 SKUESPILLERE 2 RELEVANTE PROPS
  • VARIGHED: 40-90 sekunder

 

Ud af anstrengelserne kom der mange fine film, der både i idé og udtryk afspejlede de begrænsninger, som alle studerende lige nu oplever på grund af Covid-restriktionerne. 

Og ifølge adjunkt Joachim Rosenstand er restriktioner et plus i en kreativ proces, men de behøver ikke have pandemisk karakter:

- Det virker jo ikke altid, når det er helt frit. Vi vil gerne have nogle begrænsninger, vi kan udfordre. - det er essensen af kreativitet og det tvinger os til at tænke nyt, siger han.