Skip to main content

Studieopgave om at lave en musikvideo blev pludselig til airtime på P3

To studerende fra Fotografisk Kommunikation fik travlt både foran og bagved kameraet, da de til en studieopgave valgte at lave en musikvideo til deres egen musik.

To studerende fra Fotografisk Kommunikation fik travlt både foran og bagved kameraet, da de til en studieopgave valgte at lave en musikvideo til deres egen musik.

Hvad gør man, når man har et spirende musikprojekt kørende i fritiden og pludselig får en studieopgave om at lave en musikvideo til en udvalgt sang? Ja, så går man da bare all-in på at lave en musikvideo til sin egen musik.

Sådan valgte Antonia Steiner og  Caroline Ruolan Xu Bjørner fra 2. semester på studieretningen Fotografisk Kommunikation i hvert fald at gøre. Det er der både kommet en god sang, en flot musikvideo og endda airtime på radiokanalen P3 ud af.

Antonia og Caroline fortæller her om, hvordan det gik til:

Hvad er det for en studieopgave, der ligger bag musikvideoen?

Antonia: Vi skulle filme en musikvideo til et udvalgt band eller musiker i grupper på to studerende. Mig og Caroline var på det tidspunkt lidt for sjov i studiet for at indspille vores sang "Papara". Da vi senere skulle lave musikvideoen tænkte vi, hvorfor ikke bare gør det med os selv!

Caroline: Opgaven varede tre uger, hvor vi brugte den første uge på at planlægge, storyboarde og brainstorme, den anden uge brugte vi på optagelser og den tredje sad vi samlet i klassen og klippede vores musikvideoer.

Hvad var det sjoveste ved at lave den her opgave og musikvideo? 

Antonia: Absolut alt! Fra make-up til styling og opsætning. Generelt bare friheden til at selv at styre hver eneste detalje i vores video. Og at have mulighed for at bruge skolens udstyr.

Caroline: At have frie tøjler til at lave, hvad vi synes var fedt, gjorde projektet fantastisk. Det venskab, man også former ved at arbejde tæt sammen, er noget, der også er helt specielt.¨

 

Se musikvideoen til sangen "Papara" af Antonia Steiner og Caroline Ruolan Xu Bjørner.

Hvad det mest udfordrende ved at lave opgaven? 

Antonia: Jeg tror, ​​at den største kamp var, at vi ikke havde en partner, mens vi optog videoen, fordi en af ​​os altid skulle være på den anden side af kameraet. Men med brug af stativer og så videre fandt vi hele tiden ud af det på en eller anden måde.

Caroline: Det var også udfordrende både at være foran og bag kameraet og at separere ens tanker som instruktør og artist.

Sangen er blevet afspillet på P3. Hvordan i alverden fik I jeres sang i radioen?

Antonia: Da jeg flyttede til København for otte måneder siden, var jeg til en workshop om Music Management med Henrik Fuglesang fra Label Believe. Lang historie kort, så talte jeg med Henrik om mit musikprojekt og efter et første møde skrev jeg under på at blive distribueret af Believe. Henrik var helt vild med sangen "Papara" og var så venlig at sende den til radioen for at blive spillet.

Hvilke reaktioner har I fået på musikvideoen?

Antonia: Folk elsker den!! Vi har fået så god respons på den, at vi endda også arrangerede en stor releasefest på Chateau Motel.

Caroline: Vi har fået enorm støtte fra vores studiekammerater og venner, som har set projektet fra start til slut. Folk virker til at kunne lide stilen og generelt den farverige, glade men samtidig rolige stemning i sangen og videoen. Det er vi glade for.