Skip to main content

Test dig selv: Kan du blive journalist?

16.04.2021

Prøv kræfter med 50 spørgsmål fra videnstesten, som er en del af optagelsesprøven til uddannelserne i Journalistik og Fotojournalistik.

Kan du blive journalist?

744 ansøgere har i dag, fredag, været igennem den skriftlige prøve til optagelsen til Journalistuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Optagelsesprøven består af i alt fire trin, og dagens skriftlige prøve var tredje trin. Oprindeligt søgte 1266 om at blive optaget på uddannelsen, men nogle er faldet fra under trin et og to. 

En af dagens prøver var videnstesten, der tester ansøgernes viden om blandet andet samfundet og verdenssituationen. Ingen ansøgere har nogensinde svaret rigtigt på alle spørgsmål.

Tag videnstesten her

Videnstesten indgik også som en del af optagelsesprøven for 62 ansøgere til Fotojournalistuddannelsen.

Ansøgere skulle svare på 5 spørgsmål mere

Ansøgerne løste en lidt anden udgave af videnstesten, end den der ligger her på højskolens website. Ansøgerne fik fem spørgsmål mere, hvor de blandt andet skulle navngive verdenshave og placere danske broer og museer. Af tekniske grunde er de spørgsmål ikke med i versionen på hjemmesiden.

Udregningen af point er også anderledes, for ansøgerne løste opgaven i et program, hvor der i nogle tilfælde er risiko for at få minuspoint. I testen på hjemmesiden gives point for rigtige svar, mens urigtige ikke trækker med. 

Del af en større optagelsesprøve

Dagens skriftlige prøve bestod af i alt fem opgaver, som samlet set tester ansøgernes evner til at tænke kritisk og analytisk og formulere sig klart. Derudover var der en test i sprog, herunder tegnsætning, og i talforståelse.

De bedste fra den skriftlige prøve går videre til fjerde og sidste trin, som er en samtale.

Optagelsesprøven var igen i år påvirket af covid-19, og derfor gennemførte alle ansøgere prøven hjemmefra. Her fik de kun 15 minutter til at klare videnstesten. Alle andre får stadig 25 minutter.

Der optages 224 journaliststuderende og 12 fotojournaliststuderende om året.