Skip to main content

Studerendes ideer til designkonference imponerer founder

02.09.2021

Michael Christiansen fra Design Matters kalder DMJX-studerende for et perfekt match efter, at de har leveret input til at skabe nærvær og netværk mellem årets konferencedeltagere.

Design Matters 2019
Design Matters

Når konferencen Design Matters løber af stablen de to sidste dage i september, er det med aftryk fra studerende på Interaktivt Design på DMJX.

De studerende har deltaget i et udviklingsforløb med Design Matters, hvor de har undersøgt fire identificerede problemfelter, som er forbundet med det at afholde en konference i en post-corona-kontekst.

Samarbejdet og ideerne er blevet taget imod med kyshånd af Michael Christiansen, som er den ene founder af konferencen.

- Der er et megagod match mellem det, vi kan og det, som jeres studerende kan. Vi er meget imponerede over kvaliteten af det arbejde, de har leveret, siger Michael Christiansen.

Venindebog og gamification

Sidste år forløb en stor del af konferencen online grundet coronasituationen. I år forventer arrangørerne 750 fysiske deltagere og omtrent det samme antal virtuelle deltagere.

De studerendes ideer har alle fokuseret omkring at give oplevelser og skabe værdi for de fysisk tilstedeværende.

- Vi har fokus på netværksdannelse og nærvær. Det er så let at gemme sig i sin telefon, især når vi har været vant til at sidde så meget bag en skærm i et helt år. Og der har de studerende skabt forskellige digitale og fysiske elementer, der skal distrahere deltagerne, få dem til at kigge andre steder hen og skabe samtale, siger Michael Christiansen.

Elementerne er stadig under udvikling og i proces, men det drejer sig om.

  • Venindebog – den klassiske bog, som vi kender fra folkeskolen. Men i nye klæder. Den har til formål at skabe netværk og smil mellem deltagerne.
  • Gamification – forskellige elementer, der skal distrahere gæsterne og skabe engagement, deltagelse og indlevelse.
  • Animerede ikoner - et interaktivt resocialiserings-projekt, der skal fremkalde samtaler og nærvær mellem deltagerne.

Der er stadig billetter til konferencen, hvor du kan opleve de studerendes ideer i funktion.

Konferencen byder på et spækket program under de tre temaer farver, koder og post-corona-design.

Læs mere om Design Matters

- Det de har lavet er flot, godt tænkt og med fede greb. Vi er virkelig tilfredse med samarbejdet og føler os meget aligned med de studerende, siger Michael Christiansen.