Skip to main content

International mediekunstner udsmykker DMJX

15.04.2020

Den anerkendte schweiziske mediekunstner Pipilotti Rist skal udsmykke det nye DMJX-campus i Aarhus. Kunstværket består af en række spektakulære videoprojektioner, som vil bidrage til et foranderligt og innovativt miljø på og omkring Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Pipilotti Rist (f. 1962) er kunstneren bag DJMX' kommende kunstneriske udsmykning.

Farvestrålende videoprojektioner, som forbinder miljøet ude og inde, vil opfordre skolens studerende, medarbejdere, gæster og forbipasserende til at samles, lade sig inspirere og tage brusebad i det farvede lys fra Rists kunstværk, som endnu ikke har fået tildelt en titel. Projektet realiseres takket være generøse donationer fra Ny Carlsbergfondet, Det Obelske Familiefond, Salling Fondene, Spar Nord Fonden, Beckett-Fonden og Statens Kunstfond.

Rist er internationalt anerkendt for sin eksperimenterende og bredtfavnende mediekunst, hvor hun konstant udvider rammerne for, hvad moderne videoteknologi kan formidle. Hun har udstillet sin kunst på museer verden over. I Danmark kan Rist opleves i den faste samling på ARoS Aarhus Kunstmuseum og på Louisiana i Humlebæk, hvor hun i 2019 åbnede den anmelderroste soloudstilling Åbn min lysning.

Trine Nielsen, rektor ved DMJX, glæder sig over Pipilotti Rists sanselige kunstværk, som passer godt til skolens ambitioner om at bidrage positivt til samfundet.

 

 

På DMJX arbejder vi aktivt for at bidrage til samfundet, og derfor er det meget bevidst, at vi har valgt en kunstner som Pipilotti Rist. Hendes værker har et demokratisk islæt, der involverer, inspirerer og skaber fællesskaber. Det passer godt til den måde, vi arbejder på tværs af vores uddannelser. Rists værk er med andre ord et skridt blandt mange for at nå DMJX’ strategiske mål om at bidrage aktivt til samfundet og til den generelle demokratiske debat

Trine Nielsen, Rektor ved DMJX

Mark Pokorny

Projektet er udviklet specifikt til DMJX og realiseres i tæt samarbejde med Pipilotti Rist, Kollision, Arkitema, Creator Projects og DMJX. Kunstværket vil kunne opleves fra indvielsen af det nye DMJX Campus tirsdag den. 1. september 2020.

For mere information vedrørende værket og pressebilleder kontakt venligst:

Victoria Marie Christiansen

victoria@creatorprojects.com

 

Pressebilleder:

Sparkling Pond, Bold-Coloured Groove & Tender Fire (Please walk in and let the colours caress you), 2018

Multi-channel video projection with coloured glass, synchronised light system, silent

Three floor projections: 310cm, 195cm and 140cm (radii)

Coloured glass wall: 720 × 375cm

Permanent work for 5 Park Lane, Central Park, Sydney

Commissioned by Frasers Property Australia and Sekisui House Australia

Curator: Barbara Flynn

Images: copyright © the artist, courtesy the artist, Hauser & Wirth and Luhring Augustine

Photography: Mark Pokorny