Skip to main content

Endelig en realitet: Gravercenter tildelt millioner i medieaftale

Det nye center for undersøgende journalistik på DMJX kan endelig komme ud af startblokkene med en bevilling på 21,2 millioner kroner over fire år.

Gravercenter.dk - Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Chefen er ansat og jobsamtalerne til stillingerne som graverredaktører er for længst afholdt. Men et folketingsvalg i utide og en ny regering har forsinket medieaftalen og sat det nye Gravercentret.dk på pause, mens finansieringen blev endegyldigt bekræftet.

Onsdag blev medieaftalen så præsenteret med nyheden om, at gravercentret modtager de forventede 5,3 millioner årligt i støtte. Ovenikøbet i perioden 2023-26, så centret får finansieret et år mere, end oprindeligt forventet. 

Præsenterer nye graveredaktører senere på måneden

Graverchef Bruno Ingemann er selvsagt begejstret for at centret nu for alvor kan trække i arbejdstøjet.

Allerede i det tidlige forår havde han jobsamtaler med potentielle graverredaktører, som i regi af centeret skal understøtte undersøgende journalistik på landets lokale og regionale medier.

Men med den forsinkede medieaftale har Bruno Ingemann ikke kunnet underskrive ansættelseskontrakterne med de fire udvalgte graverredaktører.

- Det har selvfølgelig hverken været sjovt for dem eller for gravercentret at vente så længe. Men heldigvis har vi været i løbende dialog, og jeg forventer at kunne præsentere tre af centrets fire nye medarbejdere, som er dygtige og velkendte navne, senere på måneden, siger Bruno Ingemann.