Skip to main content

DMJX knytter uddannelser og forskning tættere sammen

18.08.2022

Fire nyetablerede institutter skal huse begge områder og sikre, at DMJX’ forskning- og udvikling i endnu højere grad ruster fremtidens medarbejdere til branchernes behov.

DMJX knytter uddannelser og forskning tættere sammen
Foto: Soffi Chanchira Larsen

Uddannelse og forskning skal ikke længere bare være gode naboer, men fremover bo under samme tag. DMJX skaber fire nye institutter, som huser både uddannelser og forskning- og udvikling.

I 2020 etablerede Danmarks Medie- og Journalisthøjskole fire centre og ansatte nye docenter for at styrke forskning- og udvikling inden for højskolens fire uddannelsesområder.

Nu går højskolen skridtet videre og danner fire institutter, som skal rumme både forskning og uddannelser og som skal sikre, at områderne styrker hinanden og branchernes fremtidige behov for medarbejdere, viden og udvikling.

- Centrene har været en stor succes og medvirket, at vores vidensproduktion er blevet væsentligt forøget. Men det giver god mening at knytte forskningen og uddannelserne endnu tættere sammen, så vi sikrer yderligere befrugtning og at områderne arbejder mod fælles mål, siger rektor Julie Sommerlund.

Forskningsfagligt miljø fortsætter

Den ubesatte stilling som forsknings- og udviklingschef genopslås ikke. Den konverteres i stedet til en ekstra docent-stilling. Derfor søger DMJX lige nu to docenter i hhv. medievidenskab og medieinnovation og medieledelse.

Fremover vil ni docenter og for nuværende tre Ph.d.-studerende blive organiseret under institutterne. De vil dog fortsat være tilknyttet deres oprindelige centre og Julie Sommerlund, som har solid erfaring med forskning og forskningsledelse, vil fungere som overordnet forskningsfaglig leder. Højskolens tværgående forskningssekretariat bibeholdes også – under ledelse af Julie Sommerlund.

De fire institutchefer er fundet

Hen over de næste måneder vil der blive arbejdet i dybden med at udfolde den nye organisering.

De fire institutchefer er allerede på plads, da det er de samme personer, der hidtil har fungeret som uddannelseschefer for højskolens fire uddannelsesområder.

  • Henrik Berggren er ny institutchef for Institut for Journalistik
  • Nanna Norup er ny institutchef for Institut for Visuel Kommunikation
  • Bård Blytt Sandstad er ny institutchef for Institut for Medier
  • Helle Birkmose Winding er ny institutchef for Institut for Kommunikation

Derudover bibeholdes og styrkes højskolens tværgående Center for Pædagogisk Udvikling og Digitalisering. Det skifter navn til Center for Uddannelsesudvikling og Kvalitet med specialkonsulent Ulrich Storgaard Andersen som centerleder.