Skip to main content

DMJX Fagfestival levede op til alle forventningerne

Efter mere end halvandet år med nedlukninger og skiftende restriktioner dannede DMJX’s Aarhus campus i fredags rammen om DMJX Fagfestival

Nyheder Aktuelt DMJX Fagfestival

Med næsten 30 forskellige oplæg, workshops, debatter og masterclasses blev DMJX Fagfestival lige præcis den faglige festdag, som de studerende havde lovet.

Det var de studerende selv, der havde arrangeret DMJX Fagfestival, lige fra den indledende brainstorm af programpunkter og korrespondance med oplægsholdere til den praktiske og logistiske planlægning samt ordstyring af dagens paneler. Den interne kommunikation op til og på dagen klarede en flok studerende fra kommunikationsuddannelsen. 

Et fyldt lokale startede dagen med at høre chefredaktørerne Isabella Alonso de Vera Hindkjær og Kristoffer Dahy Ernst fortælle om livet på hhv. et dameblad og et mandeblad. Om hvorfor man på Euroman godt kan have en kvinde på forsiden, mens Feminas positive klumme om barsel til far resulterede i, at 500 følgere på kun tre timer smækkede med døren på Instagram.

Mens chefredaktørerne fortalte, havde Google og YouTubes danske kommunikationschef, Jesper Vangkilde, spørgetime, hvor han svarede på alle tilskuernes spørgsmål uden undtagelser. Imens hørte andre besøgende Jesper Olsen fra Transparency International Danmark fortælle om, hvordan man afdækker korruption og magtmisbrug.

Efter en kort pause var der blandt andet oplæg om konstruktiv journalistik, personlig journalistik og portrætjournalistik og ikke mindst en workshop, der inkluderede en køretur i den Porsche Taycan, som Bilmagasinets chefredaktør, Mikkel Thomsager, havde parkeret uden for skolens kantine. 

Den tredje i rækken af fire samtaler om sexisme og seksuel chikane i mediebranchen var i dagens anledning en del af DMJX Fagfestival. Her tog journalist Karen Bro en snak med Tine Johansen (DJ) og Fredrik Hillerbrand (Warner og Producentforeningen) om de mange freelancere og løstansatte i branchen, der oftere end andre bliver udsat for seksuel chikane.

Den sidste omgang sessioner efter frokostpausen bød blandt andet på gode råd fra tidligere studerende Oliver Springborg, der fortalte om, hvordan han afsatte sit BA-projekt til TV2 Echo, hvor han desuden scorede sig et job efterfølgende.

Senere afholdte Vitus Robak fra Rakkerpak Productions workshop om den gode speak, mens andre hørte Troels Donnerborg fra Nationalmuseet fortælle om hende pigen fra Egtved, der kun går i mavebluser, samt de andre genstande og samlinger, som museet formidler på sociale medier.

DMJX's nye bestyrelsesformand og grundlægger af Zetland, Lea Korsgaard, rundede dagen af med at sende et auditorium af studerende på weekend med en opfordring om at bruge søndagen på at lave cider, spille kort, samle svampe, plante stauder i haven... hvad som helst andet end journalistik.