Skip to main content

Sårbare kilder og følsomme emner

To journalister fra femina  taler om hvordan, man dækker svære emner og passer på sårbare kilder uden at give køb på sin kritiske sans.

Sårbare kilder og svære emner
Thomas Kinto Unsplash

Kom med til en omgang journalistisk undervisning 13. april 16.30 - 17.30 sammen med vores studerende. Vi har besøg af to journalister fra femina, der vil tale om svære emner og sårbare kilder.

Det foregår online - klik her for at tilgå Zoom-link.

Katrine Rosenbæk og Marie Brus vil tale om hvordan kan man behandle sine sårbare kilder nænsomt og respektfuldt uden at give køb på sin kritiske sans? Og hvordan dækker man svære emner som #metoo, sexisme og samtykke på en respektfuld og nuanceret måde? Det gør Maria Brus Pedersen og Katrine Rosenbæk os meget klogere på i dette fyraftens-arrangement, hvor de også fortæller mere om den publicistiske og politiske udvikling, de som journalister på Femina er en stor del af.

Katrine Rosenbæk

Katrine Rosenbæk, journalist på femina.

Katrine Rosenbæk er uddannet journalist fra DMJX med praktik på Berlingske. Hun har både skrevet journalistik til børn, dækket iværksætteri og portrætteret livet på hjemrejsecenteret Sjælsmark og kort tid efter, at hun startede på femina i efteråret 2020, begyndte hun en dækning af fødselsområdet. Feminas dækning fik sundhedsministeren til at love nationale rettigheder for fødende herhjemme. 

Marie Hald

Maria Brus, journalist på femina.

Maria Brus Pedersen er uddannet journalist fra DMJX med praktik på blandt andet Journalisten. Hun har blandt andet skrevet for Vice og Broadly, og hun har beskæftiget sig meget med emner som køn, identitet og seksualitet. Hun har specialiseret sig i den personlige, fortællende journalistik og på femina har hun dækket kampen for en samtykkelov, #metoo og kvindedrab.