Skip to main content

Frank og mørklægningsloven - gratis teaterforestilling om offentlighedsloven

DMJX i Aarhus inviterer til en aktuel teaterforestilling, der blander film, teater, journalistik og dialog med publikum.

Frank og mørklægningsloven - gratis teaterforestilling om offentlighedsloven

Velkommen til FRANK og MØRKLÆGNINGSLOVEN - en aktuel debat-teaterforestilling på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.

Forestillingen er skabt af skuespiller, instruktør og producent Ina-Miriam Rosenbaum – og udspringer af stykket "Det Fortrolige Rum", der spillede på Svalegangen i Aarhus tidligere i år.

Praktisk information

Tid: 21. november kl. 19.00-20.45

Sted: DMJX, Helsingforsgade 6A, 8200 Aarhus N – Det Gule Auditorium

Tilmelding: Gratis, men tilmelding er nødvendig via denne formular

Om forestillingen

På scenen/podiet er journalist Sofie Buch Hoyer. Med sig har hun en filmet version af den fiktive fortælling om journalisten FRANK spillet af Anders Budde Christensen. Igennem visningen af filmede sekvenser, udfolder Sofie Buch Hoyer offentlighedsloven, dens paragraffer og konsekvenser for det danske demokrati og den demokratiske samtale. I forlængelse af den performative del af FRANK og MØRKLÆGNINGSLOVEN lægges der op til en dialog med tilskuerne.

Frank er journalist. Han bor i fremtiden i Danmark år 2068. Han bor i sin isolationsboble fordi, der er en mystisk virus på spil. Her i 2068 er Mette Frederiksen stadig statsminister, selvom ingen har set hende i 30 år! Frank begynder at stille spørgsmål til det liv, han lever i det yderst overregulerede samfund. Hver gang han prøver på at få svar på sine spørgsmål hos myndighederne, støder han på offentlighedsloven. Der er tilsyneladende ikke ændret et komma i loven siden dens tilblivelse i 2013. Han forsøger at forstå de enkelte paragraffer og deres konsekvenser, men farer gang på gang vild i politikerspin, tågesnak og uforståelige juridiske formuleringer.

Journalist Sofie Buch Hoyer hjælper Frank og os andre til at forstå, hvordan denne lov er skruet sammen, hvad den betyder for Frank i 2068 - og især hvad den betyder for os. Her og nu.

Arrangementet er støttet af Aarhus Stiftstidendes Fond.