Uddannelsens opbygning

Fotografisk Kommunikation er en 3-årig professionsbachelor, som er bygget op af en række moduler, projektarbejde og praktik.

1. OG 2. SEMESTER

Grundlæggende visuel kommunikation
Fotografisk Kommunikation er en linje på uddannelsen Visuel Kommunikation (de andre linjer er Grafisk Design, Interaktivt Design og Kreativ Kommunikation). Du lærer de grundlæggende principper, regler og arbejdsmetoder.

Du vil blandt andet blive undervist i:

 • Fotografering
 • Produktion af levende billeder
 • Fotografiske genrer
 • Lyssætning
 • Billedbehandling
 • Modelinstruktion
 • Software
 • Formlære
 • Grafisk retorik
 • Kreativitet
 • Redigering

3. SEMESTER

Levende billeder
Du får en grundlæggende forståelse for anvendelse og produktion af levende billeder i kommunikation. Du lærer at tage fotos og producere levende billeder til tv, internettet og mobile enheder. Du kommer blandt andet til at arbejde med storyboarding, storytelling, kamera og lyssætning, lyd- og musikforståelse, software og produktionsflow.

Branding
Du lærer at løse foto- og videoopgaver specielt for virksomheder og organisationer, og kommer til at arbejde med brandingteori, virksomhedskommunikation og researchmetoder. Du arbejder med kreativt at udvikle billeder som styrker corporate storytelling og som indgår i virksomhedens visuelle identitet.

Editorial Design
Du lærer at tage billeder til magasiner, aviser, brochurer, bøger og kataloger – både trykte, digitale og mobile. Du kommer til at arbejde med fotografi, levende billeder og visuel storytelling på varierede medieplatforme. Billed-, stil- og genreforståelse i relation til redaktionelt indhold og grafisk retorik.

4. SEMESTER

Reklame – koncept og kampagne
Du lærer at udvikle kreative fotografiske koncepter til reklamekampagner. Du kommer til at arbejde med kommunikations-, markedsførings- og målgruppeteori, visuel research og analyse, medie-instrumentalitet, idegenerering, tekstforfatning, billed-, stil- og genreforståelse i relation til reklame.

Innovation og Konceptudvikling
Du lærer at idéudvikle og sælge fotografiske koncepter og forretningsidéer til potentielle kunder. Du kommer til at arbejde med innovation, iterative designprocesser, udvikling og formidling af forretningsideéer inden for fotografisk kommunikation til potentielle aftagere.

Desuden er der indlagt en studietur på 4. semester.

5. OG 6. SEMESTER

Virksomhedsdrift
Du får de grundlæggende økonomiske og juridiske værktøjer, der skal til for at starte egen virksomhed. Du kommer blandt andet til at arbejde med prisfastsættelse og –forhandling, årsbudget, regnskabspraksis, ophavsret, markedsføring, afskrivning og forsikring.

Projektarbejde
Du skal lave et selvstændigt projekt med udgangspunkt i et af følgende valgfrie elementer: Iværksætteri i relation til Reklame eller Kommunikation.

Praktik
4 måneders praktik giver dig mulighed for at afprøve dine evner som fotograf i en professionel virksomhed, fx et fotostudie, produktions- eller broadcast selskab,  reklame- eller kommunikationsbureau. Du får indblik i, hvordan det er at være en del af et team på en mediearbejdsplads, og du får et netværk, som du kan trække på, når du skal ud og have dit første job.

Du kan både tage praktikken i Danmark og i udlandet.

Læs mere om praktik på Fotografisk Kommunikation

Bachelorprojekt
Du afslutter din uddannelse i Fotografisk Kommunikation med et projekt, hvor du bruger de teorier, metoder og praksis du har lært på uddannelsen, til at udforme en konkret kommunikationsløsning og en rapport.

brown-light

Showcases

Hvilke fag skal jeg have?

Uddannelsens opbygning

Se de studerendes arbejde

Hvor lang tid skal jeg være i praktik?

Praktik

Er Fotografisk Kommunikation noget for mig?

Hvordan kommer jeg ind?

Optagelse

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Spread from magazine layout #layout #indesign #typography #graphic #design #dmjx
 • De nye TVM'ere er ved at lægge sidste hånd på deres "håndværks-film", som er afslutning på deres første forløb. Jeg har assisteret den kære TVM- og FK-lære, Svenne Friis, som her udleverer kamera til den lykkelige @marieallerslev Foto: @christinahanson #DMJX #DMJXminuge @bygballer
 • Har i denne uge haft fornøjelsen af at interviewe Luna Richardt, for derefter at skrive en artikel, som handler om de forventninger, der følger med, når man deltager i Den Store Bagedyst 🍰✌🏼
#dmjx #dmjxe16 #denstorebagedyst
 • Portrait of Emma 🌺 @emmaheythunbo #photography #portrait #dmjx
 • Surfmagazine #surf #surfeurope #dmjx #surfersparadise #surflife #surfmagazine #layout #firsttime #indesign
 • Skinhead inspired photo series 4/5 #skinhead #polo #beard #faketattoo #dmjx #copenhagen
 • Lille fredag på #dmjx #HårdTorsdag
 • Et okay snit, måske mangler der lidt finish, men ellers er min gruppe fint tilfredse med min after eight cheesecake. #cheesecake #aftereight #dmjx #kagegruppen #denstorebagedyst #godkendtafblomsterberg #ingenklagerJacobbager