Interaktivt Design

Varighed: 3 år
Studiested: København
Praktik: 4 måneder
Adgangskrav: Gymnasial uddannelse eller grafisk erhvervsuddannelse
Ansøgningsfrist: 15. marts
Optagelsesprøve: Ja
Studiestart: August
Antal optagne pr. år: 20

Hvad lærer jeg på Interaktivt Design?
På Interaktivt Design bliver du trænet i at udvikle interaktive koncepter til digitale medier. Du lærer både det grafiske håndværk, og at bruge teknologien kreativt og innovativt.

Design er problemløsning og på Interaktivt Design specialiseres du i at løse kommunikationsproblemer på digitale medieplatforme. Det kan være online magasiner, kampagner, spil, TV-grafik og virksomheder og organisationers websites.

Webdesign og interaktive designprodukter er en vigtig del af uddannelsen. Vi designer til forskellige målgruppers adfærd på nettet, samt interaktive reklamekampagner og apps til mobiltelefoner og andre mobile enheder, som fx tablets.

Motion Graphics Design er en anden central disciplin på Interaktivt Design. Du lærer at animere grafik, lyd og levende billeder til tv og film, mobile enheder og interaktive skærme.

Du lærer at researche og analysere, og på den baggrund udvikle løsninger på forskellige kommunikationsproblemer til forskellige målgrupper.

Vi arbejder også med kreativ kode, hvor du fx lærer at visualisere data grafisk og lave generative visuelle identiteter.

Vi arbejder med kode som værktøj til at skabe en dynamisk, interaktiv, visuel form, der påvirkes af data og informationer. Populært kalder vi det kreativ kode, og det anvendes til at visualisere og formidle komplekse problemstillinger.

Du vil få forståelse for, hvad der sker når mennesker møder teknologi, og hvordan man designer interaktive løsninger, så folk kan bruge teknologien, uden at opdage at den er der.

Se eksempler på hvad de studerende laver under punktet Showcases

Hvor kan jeg komme til at arbejde?
Når du er færdig med uddannelsen i Interaktivt Design kan du få job som interaktiv designer, motion designer, webdesigner, digital art director, Flash-designer eller designudvikler. Du vil typisk få job i den kreative branche, det kunne være på:

 • Reklamebureauer
 • Webbureauer
 • Tv-stationer
 • Tegnestuer
 • Medievirksomheder
 • Interne grafiske afdelinger

Du kan også starte din egen virksomhed eller arbejde som freelancer.

Studieordning

Studieordning for Visuel Kommunikation/Interaktivt Design (PDF)

 

green

Showcases

Hvilke fag skal jeg have?

Uddannelsens opbygning

Se de studerendes arbejde

Hvor lang tid skal jeg være i praktik?

Praktik

Er Interaktivt Design noget for mig?

Hvordan kommer jeg ind?

Optagelse

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Type the characters you see in this picture.
Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • De sidste forberedelser til panikdagen imorgen!
@runeaarstrup #runeerlayoutkonge #panikdag #dmjx #travldagimorgen
 • Erhvervsjura is killing me! #mpl #dmjx #denevigeeksamenslæsning #enugetilbage
 • Når man får optur af blandt andet at optage sin togtur, laver man det helt rigtige. Første interview er hjemme, og det blev helt fint. #radioradio #radiofortælliger #radiofeature #dmjx
 • Når der skal tages store beslutninger på en regnvejrsdag, så hjælper venindestrømper på humøret @limeminana #panikdag #dmjx #såsødtjegkasterop #panisktelefonpasser #hvorstårman?
 • Om tre måneder flyver jeg til USA og bliver der i et halvt år for at studere på University of Missouri. Selvsamme sted som denne flotte mand (ja, Brad Pitt) klogede sig på journalistik tilbage i 1982. Det glæder jeg mig naturligvis ret meget til, og ja - jeg satser stærkt på at møde Brad Pitt. #dmjx #universityofmissouri #mizzou
 • Sol på Journalisthøjskolen ☀️ Ha' en dejlig dag venner 🙆 #dmjx
 • Tester mønstre med hamaperler til stop motion projekt #kk16 #mediehøjskolen #dmjx #hamaperlesjov @vivagalbiati
 • Fyens Stiftstidenes højkulturelle kultursektion. #dmjx