Klar til kommunalvalg

Med forskningschef Roger Buch som din guide, får du indsigt i det basale omkring kommunalvalget 2017. Kurset er både for dig, som skal i kommunal valgkamp for første gang, og dig som har prøvet det hele før.

Demokratiets vigtigste valg 
Der afholdes kommunalvalg d. 21. november 2017.

Kommunalpolitikerne skaber velfærdsstaten for borgerne på en helt anden og mere direkte måde end Folketing og regering. 

Derfor er kommunalvalget er demokratiets vigtigste valg.

Og derfor er det vigtigt, at du er klædt godt på til at dække kommunalvalget, som demokratiets vogter.

Bliv knivskarp på kommunalvalget
På dette kursus lærer du det basale om kommunalvalg, så du kan leve op til det privilegium, det er at være bindeled mellem politikere og borgerne. 

Du bliver genopfrisket på, hvad der skete ved det seneste valg i 2013, og du får bud på, hvordan kommunalvalget 2017 vil udvikle sig. 

Du får det historiske overblik, lærer at stille skarpt og at undgå de værste myter.

Du opdager, hvordan den nationale vinkel gemmer sig i de lokale detaljer, og hvordan de lokale slagsmål kan bruges til også at forudsige den generelle udvikling.   

På kurset lærer du, at: 

 • have øje for både de nye tendenser og de oversete “gamle” historier
 • fortælle historier som har det historiske perspektiv
 • arbejde med koblingen mellem lokale og nationale historier
 • bruge mange typer af kilder

De vigtigste temaer i 2017
Serviceniveauerne er meget forskellige rundt i landet, og betingelserne ligeså. Nogle kommuner balancerer på randen af økonomisk sammenbrud, mens andre har millioner i kassen. Nogle gør det rigtig godt, andre laver fejl efter fejl. 

Og hvordan er det nu lige med valgdeltagelsen? Hvorfor faldt den i 2009 for at blive normal i 2013? Hvor mange kandidater er der, og hvorfor passer det ikke, at der er mangel på dem?

 • Hvorfor er der så lav andel kvinder, unge og etniske minoriteter i byrådene? 
   
 • Hvorfor siger udviklingen i landspolitikken, så forbavsende lidt om, hvordan det vil gå til kommunalvalget? 
   
 • Og hvorfor kan vi alligevel allerede nu sige, hvordan det ender? 
   
 • Hvad er lige forskellen på sideordnet og partiliste? 
   
 • Hvad med medier, Facebook og Twitter ved kommunalvalg? 

Disse og mange andre spørgsmålet får du besvaret på kurset.

Hvem bør deltage i kurset? 
Journalister og kommunikatører, som har berøring med kommunalvalget. Både de erfarne, som lige skal have det hele støvet det af og blive opdateret, men også de nye som skal i kommunal valgkamp for første gang. 

Kurset er for de lokale journalister og kommunikatører, men i høj grad også for dem som arbejder landsdækkende. 

Hvordan foregår undervisningen?
Undervisningen er en kombination af undervisning, gæsteoplæg fra praktikere, og små øvelser.

Du får både det store overblik, og lærer i detaljer, hvor de relevante data og kilder findes.

Du hører borgmestre, kommunalpolitikere og dygtige kollegers bud på, hvor brændpunkterne bliver i kommunalvalget 2017. 

Prisen omfatter
Prisen dækker forplejning på undervisningsdagene.

På kurset møder du

Roger Buch

Forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Kommunalforsker og ekspert inden for hele det kommunale område. Forfatter til en række bøger, bl.a. “Kommunalvalgene i perspektiv”.  

Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • Dagens menu på @dmjx ? #dmjx
 • Det er en træt dreng, der tjekker ind her til midnat. Efter to timers foredrag, jeg måtte holde alene efter min medstuderende meldte fra med feber, kan jeg vist godt gå i seng med god samvittighed. Jeg fik i hvert fald inspireret de gamle drenge i AFA-klubben til at 'komme tættere på', som jeg har lært på #DMJX. Lige nu skal jeg vist bare tættere på min seng. @simonskippz #DMJXminuge #dmjxphoto
 • Det gode ved at gå på en af verdens bedste fotouddannelser er, at man kan dele ud af sin viden. Gennem de sidste par år har jeg haft mange gode stunder med Oscar her, som jeg underviser - jeg lærer ofte lige så meget som ham, tror jeg! @simonskippz #DMJXminuge #dmjx #dmjxphoto
 • Det virker måske som om, at jeg er blevet en feministisk rapper, men nej. Desværre. Det her er bare sådan, vi laver eksamen på #tvm11 om den nye bølge af feminisme i DK 🎥🎤🎧 #dmjx #tilrettelæggerliv #filmmaker #filmproduction
 • Drømmer jeg endnu? Man kunne godt tro det, efter en lang, velfortjent nattesøvn. Men jeg står nu bare midt i vasketøjet i min fars kolonihave. @simonskippz #DMJXminuge #dmjx #dmjxphoto
 • Vidste du at vi på lørdag huser Danmarks Mesterskaberne i Poetry Slam? Det er dyst på ord, lyrik og fremførelse. Så du er sikret underholdning for en aften, når det er dig og resten af publikum, der udgør dommerpanelet. Ses vi? 🙅🏻 Det foregår i Stakladen, på lørdag den 21.1, kl. 20. Prisen er 80,- for medlemmer og 100 for ikke-medlemmer. ⠀
.⠀
.⠀
.⠀
#poetryslam #dm #studenterhusaarhus #shaarhus #studhusaarhus #studerendeiaarhus #studentinaarhus #mitstudenterhus #yourniversity #austudieliv #dmjx #viauniversitycollege #viadk #aams #eaaadk #frivilligtarbejde #mitaarhus #aarhus
 • Kristian Thulesen Dahl #børsenfoto #dmjxphoto #dmjx #dkpol
 • Looking back at 2016💃🏻#2017 #photography #visualidentity #fashion #concept #artdirection #graphicdesign #dmjx