Klar til kommunalvalg

Med forskningschef Roger Buch som din guide, får du indsigt i det basale omkring kommunalvalget 2017. Kurset er både for dig, som skal dække kommunal valgkamp for første gang, og dig som har prøvet det hele før.

Demokratiets vigtigste valg 
Der afholdes kommunalvalg d. 21. november 2017.

Kommunalpolitikerne skaber velfærdsstaten for borgerne på en helt anden og mere direkte måde end Folketing og regering.

Derfor er kommunalvalget demokratiets vigtigste valg.

Og derfor er det vigtigt, at du er klædt godt på til at dække kommunalvalget, som demokratiets vogter.

Bliv knivskarp på kommunalvalget
På dette kursus lærer du det basale om kommunalvalg, så du kan leve op til det privilegium, det er at være bindeled mellem politikere og borgerne. 

Du bliver genopfrisket på, hvad der skete ved det seneste valg i 2013, og du får bud på, hvordan kommunalvalget 2017 vil udvikle sig. 

Du får det historiske overblik, lærer at stille skarpt og at undgå de værste myter.

Du opdager, hvordan den nationale vinkel gemmer sig i de lokale detaljer, og hvordan de lokale slagsmål kan bruges til også at forudsige den generelle udvikling. 

På kurset lærer du, at: 

 • have øje for både de nye tendenser og de oversete “gamle” historier
 • fortælle historier som har det historiske perspektiv
 • arbejde med koblingen mellem lokale og nationale historier
 • bruge mange typer af kilder

De vigtigste temaer i 2017
Serviceniveauet er meget forskelligt rundt i landet, og betingelserne ligeså. Nogle kommuner balancerer på randen af økonomisk sammenbrud, mens andre har millioner i kassen. Nogle gør det rigtig godt, andre laver fejl efter fejl.

Og hvordan er det nu lige med valgdeltagelsen? Hvorfor faldt den i 2009 for at blive normal i 2013? Hvor mange kandidater er der, og hvorfor passer det ikke, at der er mangel på dem?

 • Hvorfor er der så lav andel kvinder, unge og etniske minoriteter i byrådene?
 • Hvorfor siger udviklingen i landspolitikken, så forbavsende lidt om, hvordan det vil gå til kommunalvalget?
 • Og hvorfor kan vi alligevel allerede nu sige, hvordan det ender?
 • Hvad er lige forskellen på sideordnet og partiliste?
 • Hvad med medier, Facebook og Twitter ved kommunalvalg? 

Disse og mange andre spørgsmålet får du besvaret på kurset.

Hvem bør deltage i kurset? 
Journalister og kommunikatører, som har berøring med kommunalvalget. Både de erfarne, som lige skal have det hele støvet det af og blive opdateret, men også de nye som skal i kommunal valgkamp for første gang.

Kurset er for de lokale journalister og kommunikatører, men i høj grad også for dem som arbejder landsdækkende.

Hvordan foregår undervisningen?
Undervisningen er en kombination af undervisning, gæsteoplæg fra praktikere, og små øvelser.

Du får både det store overblik, og lærer i detaljer, hvor de relevante data og kilder findes.

Du hører borgmestre, kommunalpolitikere og dygtige kollegers bud på, hvor brændpunkterne bliver i kommunalvalget 2017.

Prisen omfatter
Prisen dækker forplejning på undervisningsdagene.

På kurset møder du

Roger Buch

Forskningschef ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Kommunalforsker og ekspert inden for hele det kommunale område. Forfatter til en række bøger, bl.a. “Kommunalvalgene i perspektiv”.  

Profil

I tilfælde af afbud
Du kan selvfølgelig komme i en situation, hvor du må melde afbud.

Læs mere om regler for framelding.

Virksomhedskursus?

Er i flere medarbejdere i virksomheden, der ønsker at deltage på samme kursus? Så kan vi lave et kursus specielt til jer. De fleste af vores kurser kan skræddersys, så de tager udgangspunkt i jeres virksomheds behov. Kontakt os og hør nærmere om mulighederne.

Kontakt os

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Opdatér Type the characters you see in this picture. Type the characters you see in the picture; if you can't read them, submit the form and a new image will be generated. Not case sensitive.  Switch to audio verification.

Instagram

 • FRA i dag af kan jeg officielt kalde mig københavner!! 😱#somom #forevigtjyde #skalbareboher #lejlighedihus #sammenmedhamher #ikketræls #nøgler #dmjx #indflytning #vinogpizzafest #startenpåenæra #farvelskønneÅrhusogdejligevenner
 • Circular 17 poster
 • DMJX Photographic Communications group exhibition is extended to 2. July. 🌞 #photography #dmjx #photographic #communications #art #Copenhagen #lotsoflove
 • Tre år på Interaktivt Design, og lige siden starten har Cher med "Believe" fuldt os hele vejen. Så der var ingen anden måde at slutte af på, end med Cher! ✨ #dmjx #id1417 #cher #doyoubelieveinlifeafterlove
 • I går dimitterede jeg og fik beviset for min bachelor i kommunikation fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Og til efteråret starter jeg på kandidaten på CBS 👩🏼‍🎓💥 #dmjx #seeyouontheotherside #hergårdetfandmestrålende #kommunikandethele
 • Sådan! Nu har jeg også papir på, at jeg har en bachelor i kommunikation fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole 👩🏼‍🎓Og jeg er så klar til at starte som kommunikationskonsulent i DAB til august 📝 😀 - men først ferie.

#kommunikationsuddannelsen #færdiguddannet #dmjx #bachelor #klarpålivet
 • Nu Cannes vi altså ikke mere! En uge er gået, og vi har fået tørlagt Cannes for rosé og suget til os af alt, hvad vi har mødt at vanvittigt inspirerende kreativt arbejde, og nogen af verdens sejeste mennesker! 
Nu står den på sommerferie, så en god sommer skal lyde herfra. @baltzeraltzer is over and out! #dmjxminuge #dmjx #hvadlaveroliver
 • Den dag @jennifer_tonndorff mødte @mildenhall, CMO fra Airbnb. @baltzeraltzer #dmjx #dmjxminuge #canneslion2017 #airbnb