Kreativ Kommunikation

Varighed: 3 år
Studiested: København
Praktik: 4 måneder
Adgangskrav: Gymnasial uddannelse eller relevant erhvervsuddannelse, samt Engelsk B, som er bestået med et vægtet gennemsnit på minimum 3,0
Ansøgningsfrist: 22. marts kl. 12.00
Optagelsesprøve: Ja
Studiestart: 27. august 2020
Antal optagne pr. år: Mellem 20 og 28

Hvad kan jeg lære jeg på Kreativ Kommunikation?

På Kreativ Kommunikation, der er en studieretning under uddannelsen Visuel Kommunikation, kan du lære at udvikle kreative kommercielle idéer og kommunikere budskaber til bestemte målgrupper via en bred vifte af forskellige medier, der er relevante i forhold til afsender, budskab og målgruppe.

Du kommer til at arbejde kreativt med idégenerering, problemformulering, konceptudvikling, indsigter, research, tekstforfatning, art direction og branding. Og du kommer til at udvikle og præsentere reklameideer og kampagner til forskellige medietyper og kommunikationskanaler.

Du kommer til at arbejde praktisk på tværs af en lang række medier. Alt fra reklamer i magasiner, reklamer i aviser, outdoorreklamer (fx abribus, billboards og buslangsider) til reklamer på sociale medier, web, tv, mobil, ambient media, kommercielle events, produktudvikling og storydoing (et brands handlinger).

Vi lærer dig ikke at lave kunst.

Vi lærer dig at:

 • tænke over et kommercielt budskab - og at formidle det.
   
 • tænke relevant og enkelt og eksekvere stringent.
   
 • finde nye måder at gøre en forskel for kommercielle brands i forbrugeres liv. Hvis noget er lavet før, er det forfra.
   
 • argumentere for dine valg.
   
 • få mange ideer og at håndtere at skulle smide rigtigt mange ud før du kan vælge den rigtige.
   
 • alle i klassen ikke er lige dygtige og at dem, der arbejder hårdest, sjovt nok ofte er dem, der ender med det bedste resultat.

Vores tidligere studerende har inden for de seneste par år været med til at lave kampagner som: Spritstiv Speeddate, Help a Dane, Christian Eriksen-Dag, Grøndreng, FIFA 2018, Volvo's Life Paint og Do it for Denmark-serien for Spies.

Hvor kan jeg komme til at arbejde?

Mulighederne med en uddannelse i Kreativ Kommunikation er mange.

De fleste får job som kreative på reklame- eller kommunikationsbureauer, produktionsselskaber eller i kreative afdelinger i større virksomheder. Flere og flere af vores studerende laver start ups eller springer ud som free agents efter nogle år. Enkelte starter sågar deres eget bureau.

Vores tidligere studerende laver også mange forskellige andre kreative ting i dag. Producer, filmklipper, UX Designer, Manager for Youtubers, stylist, illustrator, tøjdesigner og tegneserietegner for at nævne nogle få. En enkelt er sågar blevet politimand.

Kreativ Kommunikation er måske noget for dig, hvis du:
 

 • interesserer dig for kreativitet, problemer, idéer og kommunikation.
   
 • interesserer dig for reklamer, går til poetry slam, skriver digte, tager på udstillinger, blogger, poster eller tweeter om ting du synes er sjove, følger kreative personligheder på sociale medier, tager billeder, tegner mennesker i toget, har et konceptband, går til modeshows, designer dit eget logo, eller bare gør noget skørt med mening og idé i og opfinder ting.
   
 • gerne vil være med til at gøre verden til et lidt bedre sted at være. Rigtig mange brands er nemlig ved at få øjnene op for, at de kan gå forrest. Det giver fantastiske muligheder for en helt ny slags kreativitet.

Kreativ Kommunikation på Facebook

Studieordning

Studieordning på Visuel Kommunikation/Kreativ Kommunikation (PDF)

plum

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram