Journalist: Det bedste karrierevalg, jeg har gjort

Anna Meera Gaonkar er kandidat i Moderne kultur og kulturformidling fra Københavns Universitet, freelancejournalist, debatredaktør på Politikens fra 2014 til 2016 og nu er kommunikationsmedarbejder i ngo’en Etnisk Ung. Anna Meera tog tillægsuddannelsen i efteråret 2012.

Hvorfor tog du tillægsuddannelsen?
Den største kollektive udfordring for os akademikere er efter min mening, at vi lærer at kommunikere ”opad”. Altså at vi lærer, at ting godt må være svært tilgængelige, og at store fremmedord, gerne på andre sprog, er et plus.

Jeg ville lære at kommunikere lige ud. Og måske også lidt nedad.

Hvordan var det at læse på tillægsuddannelsen?
Det var intensivt. Du går jo i skole hver dag, får lektier for hver dag og har mange øvelser. Du skriver, skriver og skriver. Og det er lige netop det, der skal til for at aflære gamle vaner og det akademiske idégrundlag.

Hvordan bruger du tillægsuddannelsen i dag?
Uddannelsen har givet mig konkrete værktøjer til at skrive og formidle bredere. Jeg anvender, hvad jeg lærte på uddannelsen i alt arbejde, uanset om det er journalistisk eller forskningsbaseret.

Jeg lever af at skrive og arbejde med sprog, og derfor oplever jeg det som en kæmpe force at have en supplerende uddannelse i journalistik. Blandingen af akademisk uddannelse og tillægsuddannelsen er for mig at se et stærkt kort at have på hånden. 

Der er ingen tvivl om, at det at tage tillægsuddannelsen er det bedste karrierevalg, jeg har gjort.

black
 

Prefooter web-form

Foreslå indhold til underskoven

Underskoven

Instagram