Journalistiuddannelsen

Journalistik

Kan du stille skarpt?

Trin 1-4

Her kan du læse om de fire trin, der samlet set udgør optagelsesprøven til Journalistuddannelsen. Bemærk, at trin 2 og 3 kræver, at du selv anskaffer bøger.

Datoerne ser du under “Prøvens fire trin og centrale datoer”. Der kan du også læse, hvad det kræver at komme videre fra trin til trin.

 

Trin 1 - Spørgeskema (fortæller os lidt om, hvem du er)

  • Du modtager et link til spørgeskemaet på mail. Der er ca. 15 spørgsmål.
  • Du modtager også en vejledning til, hvordan du besvarer og afleverer opgaven.

Dine svar i spørgeskemaet bruges, hvis du kommer til samtale.

 

Trin 2 - Video

I trin 2 skal du lave en video på max. 1 minut. Videoen skal tage udgangspunkt i dels nogle tekster, du får af os, dels en bog, du selv skal anskaffe.

  • Du skal selv anskaffe ”Sandhed” af Helge Kragh, Tænkepause nr. 18, udgivet af Aarhus Universitetsforlag.
  • Teksterne fra os får du adgang til, så du har et par dage til at læse dem. Vi sender en mail med link til teksterne. Du modtager også en vejledning til, hvordan du skal løse opgaven og uploade videoen.
  • Videoen skal du lave og uploade, mens du sidder alene ved din computer. Filen skal uploades som enten H.264, MP4 eller MPEG4-fil. 

Du kan ikke forberede dig på video-opgaven på anden måde end ved at

  • læse bogen og teksterne grundigt. Du må gerne have bogen og teksterne hos dig, når du laver videoen, og du må også gerne have lavet notater og understregninger i bogen/teksterne.  
  • teste, at du har styr på selve teknikken i at optage en video og overføre filen til Wiseflow. Du får ca. 40 minutter til at lave videoen og ca. 20 minutter til at uploade. Hvis du på forhånd vil teste, hvordan du gør, har du adgang til et test-flow.

 

Trin 3 - Den skriftlige prøve m/forberedelse

Som forberedelse til den skriftlige prøve skal du anskaffe og læse en bog.

Bogen skal bruges under en af opgaverne, og du må gerne have bogen hos dig, når du løser den opgave. Du må også gerne have lavet notater og understregninger i bogen. Du har ikke adgang til din computer under prøven, og du må ikke arbejde på andre devices, så du skal anskaffe bogen som papirbog.

Den skriftlige prøve består af et antal opgaver med pauser imellem. Opgaverne har forskellig længde. Du får først nærmere besked om det konkrete antal opgaver og deres indhold på selve dagen.

 

Trin 4 – Samtale

Samtalen er sidste trin i optagelsesprøven. Den tager afsæt i den video og det cv, du har afleveret under trin 1 og 2. Samtalen foregår online, varer ca. 10 minutter, og du skal selv booke et tidspunkt i et skema, vi giver dig adgang til.

Hanne Andersen

Spørgsmål?

Hanne Bjerg Andersen
21 70 98 39 / ha@dmjx.dk

Fakta om Wiseflow

Du skal besvare og aflevere opgaverne i vores digitale prøvesystem (WISEflow).

Systemet stiller visse krav til din computer, og du skal downloade et lille program for at kunne logge ind og arbejde i systemet.

Du får besked om de krav, du skal leve op til for at kunne deltage, bl.a. at have en computer med webcam (du bliver overvåget af os under prøven) og at sidde alene.

Vi anbefaler, at du bruger samme computer til alle opgaver i processen. Så ved du nemlig, at din computer lever op til kravene, når du skal løse og aflevere opgaverne. Hvis din computer ikke kan håndtere WISEflow, når du skal arbejde i systemet, er du desværre nødt til at forlade prøven.

Sådan gør du din computer klar til at aflevere opgaven
Mere om optagelse på Journalistik