

Journalistik
Kan du stille skarpt?
Kan du stille skarpt?
I en verden, der svømmer i information, har journalistikken og journalisterne en central rolle i at undersøge, sortere, kvalificere, kontrollere og vælge det vigtigste ud. Vi lærer dig både teknikkerne og evnen til at reflektere over brugen af dem.
Varighed: 4 år |
Studiested: Aarhus |
Praktik: 18 måneder |
Adgangskrav: Ingen (kun optagelsesprøve) |
Ansøgningsfrist: 15. marts (kun kvote 2) |
Optagelsesprøve: Ja |
Studiestart: September og februar |
Antal optagne pr. år: 224 |
Huda El Kot er nyuddannet journalist fra 2021.
Først er du fire semestre på skolen – med mindre du tager til udlandet undervejs. Så er du i praktik på en medievirksomhed i 1,5 år, før du afslutter uddannelsen med et halvt år tilbage på skolen, hvor du laver din afsluttende opgave. Undervisningen er en blanding af klasseundervisning og forelæsninger, og til nogen fag skal du læse store tekstmængder, mens andre opgaver kræver mod og initiativ, når du skal ud af huset og finde kilder til dine historier. Hvad det kræver af dig, skriver lektor Søren Boy om her.
Du må gerne fejle, bare du lærer noget af det. Så du får altid feedback på det, du afleverer – enten fra dine medstuderende eller fra din underviser
Søren Boy - Lektor på Journalistik
Suveræne taler, musikalske indslag og hædring af fremragende studieproduktioner gav nyudklækkede dimittender vinger at flyve ud i verden med.
Erhvervsmedier pibler frem, og flere får job indenfor erhvervsjournalistikken. Nyt forløb skal styrke interessen for feltet.
Hvad kræver det af dig? Du skal være nysgerrig, ambitiøs, have lyst til at møde mennesker, kunne arbejde selvstændigt, være klar til at samarbejde og kunne stå nogenlunde fast i en omskiftelig hverdag.
Hvilke job er der i den anden ende, tænker du måske? Du kan komme til at producere indhold på både skrift, billede eller lyd i et af landets mediehuse, du kan blive selvstændig, du kan arbejde med kommunikation, sociale medier eller alt muligt andet.
Line Sahl og Marie Helene Rigård Rohleder besluttede sig for at lave et website om rideulykker som deres afsluttende BA-projekt på uddannelsen i juni 2020.
Eva Eriksen og Stine Østergaard, bestod deres BA-opgave med et 12-tal. De har lavet en stærk og velresearchet webdok om det svært dokumenterbare problem, at mange kvinder får udefinerbare følgeskader af at have implantater i kroppen.